Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Start je jaar goed: dit zijn de 9 leukste musea van Delft

Door Iris Olsthoorn 3 januari 2017

Een nieuw jaar, nieuwe jij! En nee, dan bedoelen we geen superfitte, supergezonde jij (vooruit, dat mag ook) maar een supercultureelverantwoorde jij. Daarvoor hoeft je echt niet ver: deze musea liggen gewoon in Delft en zijn heel interessant. 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Botanische Tuin

botanische tuin delft
Foto: Botanische Tuin

Heb jij groene vingers of wil je graag de kunst afkijken? Bij de Botanische Tuin kun je mooie, exotische en technische gewassen bekijken. De kassen en de verschillende tuinen waren oorspronkelijk bedoeld om planten te kweken voor technisch onderzoek door de TU Delft. Nu is de tuin niet alleen een leuk museum, maar ook een hele chille plek voor je luie zondag.


Meer over Botanische Tuin ontdekken?

Botanische Tuin musea

Gesloten10:00 - 17:00

Poortlandplein 6, Delft

Bekijk meer:musea

Science Centre Delft

Het Science Centre van de Technische Universiteit Delft
Science Centre Delft

Wil je een actief doe-het-zelf uitje dat ook geschikt is voor kinderen? Dan is Sience Centre Delft het ideale dagje uit. Hier kun je naar alle hartenlust je innerlijke techneutje los laten gaan. Kijk ook eens op de website als je hier een kinderfeestje wilt organiseren of een workshop voor volwassenen wilt volgen.


Meer over Science Centre Delft ontdekken?

Science Centre Delft entertainment

Gesloten10:00 - 17:00

Mijnbouwstraat 120, Delft

Bekijk meer:entertainment

Medisch Museum “De Griffioen”

de griffioen

Wilde jij stiekem vroeger ook altijd dokter of zuster worden? Bij medisch museum “De Griffioen” kun je antieke medische instrumenten bekijken. Waarschijnlijk ben je al vaak langs dit museum gelopen zonder het door te hebben, want het ligt een beetje verstopt. Wel even opletten: dit museum is alleen open op afspraak. 


Meer over Medisch museum ‘De Griffioen’ ontdekken?

Medisch museum ‘De Griffioen’ musea

Koornmarkt 66 , Delft

Bekijk meer:musea

Het Prinsenkwartier

kadmium
Foto Facebook Kadmium

Het Prinsenkwartier bezoeken is veelzijdig en eigenlijk heel relaxt. Het is namelijk niet alleen een museum, maar ook een kunstshop en café: In Kunstencentrum Kadmium kun je verschillende exposities bekijken. Voor je eigen kunstige boodschappen kun je terecht in kunstsuper Hypo. Daarna kan je nog even bijkomen van dit kunstzinnige avontuur met een lekker broodje en bakje koffie bij café Barbaar. 

Gereedschapsmuseum Mensert

gereedschapsmuseum mensert

Heel leuk voor je neefje of buurjongentje die gek is op Bob de Bouwer. Delft heeft een heus gereedschapsmuseum. Zagen, boren, bijtels, hamers, nagel, in alle soorten en maten: Mensert heeft het. Het museum is een verborgen pareltje. Het ligt midden in de binnenstad, tussen de Voorstraat en Verwersdijk in, in een gebouw waarvan je nooit verwacht dat er een museum in schuil gaat.


Meer over Gereedschapsmuseum Mensert Delft ontdekken?

Gereedschapsmuseum Mensert Delft musea

Drie Akersstraat 9, Delft

Bekijk meer:musea

Museum Paul Tétar van Elven

Museum Paul Tetar van Elven - Delft
Delftimagebank.com

De kunstenaar Paul Tétar van Elven leefde eind 19e eeuw in Delft. Hij had een groot huis aan de Koornmarkt en verzamelde daar kunst, vooral veel porcelein en aardewerk. Na zijn dood werd dit huis een museum. Een bezoek aan dit museum laat je proeven van de klassieke sfeer van Delft in de 19e eeuw.


Meer over Museum Paul Tétar van Elven ontdekken?

Museum Paul Tétar van Elven musea

Gesloten13:00 - 17:00

Koornmarkt 67, Delft

Bekijk meer:musea

De Porceleyne Fles

porceleyne-fles-delftsblauwe-dagen-1
Foto ANP

Iedereen kent de Porcelyne Fles natuurlijk wel, maar wist je dat je er ook hele leuke workshops kunt doen? Wil jij je eigen échte Delfts Blauwe tegeltje, vaasje of bordje maken? Dat kan. Ook heel leuk als teambuilding uitje met je werk of familie.


Meer over Royal Delft ontdekken?

Royal Delft musea

Gesloten10:00 - 17:00

Rotterdamseweg 196, Delft

Bekijk meer:musea

Het Vermeer Centrum

Het Vermeer Centrum in Delft
Vermeer Centrum, Delft

Als je als Delftenaar nou nog steeds niet in het Vermeer Centrum bent geweest, dan ben je echt geen echte Delftenaar. Voor het straatje van Vermeer ben je al veel te laat, maar dat wil niet zeggen dat er niet genoeg andere leuke dingen te bekijken zijn. Bonus: het museum bestaan in 2017 precies 10 jaar en viert dat met een expositie bedacht door een van je stadsgenoten. 


Meer over Vermeer Centrum Delft ontdekken?

Vermeer Centrum Delft musea

Gesloten10:00 - 17:00

Voldersgracht 21, Delft

Bekijk meer:musea

Het Prinsenhof

Rondleiding Prinsenhof

Het is nooit te laat om meer over je eigen stad te leren. Het Prinsenhof is zeker het bekendste museum in Delft en een belangrijke, historische plek. (Nee we gaan je niet vertellen waarom. Als je dit niet weet moet je je schamen..) Let wel op: ook toeristen weten dondersgoed hoe bijzonder dit plekje is, daarom is het handig te gaan voordat het toeristenseizoen losbarst. Hier kun je ook de gave strandbeesten van Theo Jansen zien. Wel een beetje opschieten, de tentoonstelling duurt nog tot maart.


Meer over Museum Prinsenhof Delft ontdekken?

Museum Prinsenhof Delft musea

Gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.