Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naar het museum! 7 x deze musea in Delft wil je bezoeken

Door Iris Olsthoorn 15 januari 2020

Of je nu als volwassene naar het museum wilt, of juist een leuk uitje zoekt om met je kinderen te doen: in Delft vind je een heleboel leuke musea. Heb je deze zeven al eens bezocht? 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Science Centre Delft

Het Science Centre van de Technische Universiteit Delft
Science Centre Delft

Wil je een actief doe-het-zelf uitje dat ook geschikt is voor kinderen? Dan is Sience Centre Delft het ideale dagje uit. Hier kun je naar alle hartenlust je innerlijke techneutje los laten gaan. Kijk ook eens op de website als je hier een kinderfeestje wilt organiseren of een workshop voor volwassenen wilt volgen.


Meer over Science Centre Delft ontdekken?

Science Centre Delft entertainment

Gesloten10:00 - 17:00

Mijnbouwstraat 120, Delft

Bekijk meer:entertainment

Het Verborgen Huis van Madame de Berry

Foto: Madame de Berry

Dit is misschien wel het meest bijzondere museum van Delft: het verbogen huis van Madame de Berry. Op de Voorstraat heeft Berry Visser in zijn eigen ‘klein Versailles’ een bizarre droomwereld gecreëerd. Het ene moment zit je naast elf pink flamingo’s, sergeant Pepper, de baron van Münchhausen en Stolichnaya; een volgend ogenblik sta je oog in oog met Toeval en verwonder je je over het geheim van het leven. Het museum/theater is alleen op zondag open; je krijgt dan 50 minuten lang een rondleiding in het Nederlands of Engels. Voor meer info over dit bijzondere museum kijk je op deze website. 

Gereedschapsmuseum Mensert

gereedschapsmuseum mensert

Heel leuk voor je neefje of buurjongentje die gek is op Bob de Bouwer. Delft heeft een heus gereedschapsmuseum. Zagen, boren, bijtels, hamers, nagel, in alle soorten en maten: Mensert heeft het. Het museum is een verborgen pareltje. Het ligt midden in de binnenstad, tussen de Voorstraat en Verwersdijk in, in een gebouw waarvan je nooit verwacht dat er een museum in schuil gaat.


Meer over Gereedschapsmuseum Mensert Delft ontdekken?

Gereedschapsmuseum Mensert Delft musea

Drie Akersstraat 9, Delft

Bekijk meer:musea

Het Vermeer Centrum

Het Vermeer Centrum in Delft
Vermeer Centrum, Delft

Als je als Delftenaar nou nog steeds niet in het Vermeer Centrum bent geweest, dan ben je echt geen echte Delftenaar. Voor het straatje van Vermeer ben je al veel te laat, maar dat wil niet zeggen dat er niet genoeg andere leuke dingen te bekijken zijn.


Meer over Vermeer Centrum Delft ontdekken?

Vermeer Centrum Delft musea

Gesloten10:00 - 17:00

Voldersgracht 21, Delft

Bekijk meer:musea

Het Prinsenhof

Rondleiding Prinsenhof

Het is nooit te laat om meer over je eigen stad te leren. Het Prinsenhof is zeker het bekendste museum in Delft en een belangrijke, historische plek. (Nee we gaan je niet vertellen waarom. Als je dit niet weet moet je je schamen..) Let wel op: ook toeristen weten dondersgoed hoe bijzonder dit plekje is, daarom is het handig te gaan voordat het toeristenseizoen losbarst. Momenteel is de bijzondere tentoonstelling met werk van Pieter de Hooch te zien (tot en met 16 februari 2020!)


Meer over Museum Prinsenhof Delft ontdekken?

Museum Prinsenhof Delft musea

Gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

Royal Delft

porceleyne-fles-delftsblauwe-dagen-1
Foto ANP

Iedereen kent de Porcelyne Fles natuurlijk wel, maar wist je dat je er ook hele leuke workshops kunt doen? Wil jij je eigen échte Delfts Blauwe tegeltje, vaasje of bordje maken? Dat kan. Ook heel leuk als teambuilding uitje met je werk of familie.


Meer over Royal Delft ontdekken?

Royal Delft musea

Gesloten10:00 - 17:00

Rotterdamseweg 196, Delft

Bekijk meer:musea

Museum Paul Tétar van Elven

Museum Paul Tetar van Elven - Delft
Delftimagebank.com

De kunstenaar Paul Tétar van Elven leefde eind 19e eeuw in Delft. Hij had een groot huis aan de Koornmarkt en verzamelde daar kunst, vooral veel porcelein en aardewerk. Na zijn dood werd dit huis een museum. Een bezoek aan dit museum laat je proeven van de klassieke sfeer van Delft in de 19e eeuw.


Meer over Museum Paul Tétar van Elven ontdekken?

Museum Paul Tétar van Elven musea

Gesloten13:00 - 17:00

Koornmarkt 67, Delft

Bekijk meer:musea
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.