Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Tijdens de herfstvakantie kun je met je kinderen naar festival Cultuurbarbaren

Door Iris Olsthoorn 28 september 2020

Het nieuwe schooljaar is pas net van start, maar de herfstvakantie staat alweer bijna voor de deur! Delftse kinderen hoeven zich niet te vervelen, want er staat een onwijs gaaf festival voor hen op de planning. Tijdens Cultuurbarbaren genieten kinderen (en hun ouders) een volle week van  kunst, theater, film, workshops en andere activiteiten op verschillende locaties in Delft.

Cultuurbarbaren is de opvolger van het bekende Night at the Museum (Museumnacht voor kinderen) en wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het festival duurt van 17 oktober tot en met 25 oktober. Kinderen kunnen verdwalen in het verborgen huis van Madame de Berry, alles ontdekken over het leven in de 19e eeuw in Museum Paul Tétar van Elven, houten klompen schilderen in OPEN en zich laten betoveren tijdens de goochelshow van Dion The Great Magician.

Kinderen kunnen verder deelnemen aan de historische naailes van Sew Delft, luisteren naar het verhaal van Sint Joris en de Draak in Historisch Joris of een ritje in het 18 meter hoge reuzenrad van Theater de Veste maken. Ook bijzonder is de komst van kunstenaar Toine Dutch Bushman Klaassen bij Stadsboerderij BuytenDelft. Kortom: er is een heleboel te zien en te beleven.

Kaartjes kopen

Een aantal activiteiten zijn gratis, voor anderen betaal je tussen de €2,50 en €8.00,- per kind. De kaartverkoop is inmiddels gestart: tickets kunnen gekocht worden via www.cultuurbarbaren.com. Let op: ook voor de gratis activiteiten moet gereserveerd worden. Om de 1.5 meter afstand te kunnen waarborgen geldt er een beperkte capaciteit op elke locatie.

Lees ook

De sloop van Sporthal Brasserskade is begonnen

Ruim veertig jaar sportieve vreugde en verdriet valt deze week ten prooi aan de slopershamer. Sporth...

Leuk! Er is een nieuwe buitensportvereniging in Delft

Buiten sporten, samen trainen, elkaar uitdagen en een voorliefde voor survivalruns. Dat waren de red...

Er is één leeg graf in de Oude Kerk en dit is waarom

In de Oude Kerk liggen heel wat beroemde Delftenaren begraven zoals Johannes Vermeer en Anthoni van ...

De horror (voor sommigen): spinnen overal in Delft

Als je bang bent voor spinnen zijn dit ongetwijfeld zware tijden voor je. Zo’n dikkerd die in één na...

Meer over

Doen

adv.