Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk om te doen: 5 x onontdekte pareltjes in Delft

Door Iris Olsthoorn 21 augustus 2019

Nog heel even en dan zit de zomervakantie er al weer op. Heb je nog een paar vrije dagen om iets leuks te doen? Dan hebben wij wat leuke, niet-standaard tips voor je. Delft zit namelijk vol onontdekte pareltjes!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Schuilkerk bezoeken

Schuilkerk Bagijnhof Delft

In het toeristenseizoen is het een drukte van jewelste bij de Oude en Nieuwe Kerk. Terecht, want ze zijn ook prachtig om te zien. Maar als je eens van de gebaande paden af wilt wijken, moet je bezoekje brengen aan de Schuilkerk op de Bagijnhof. Deze oud-katholieke kerk komt uit 1743. Van de buitenkant lijkt het een gewoon huis, maar van binnen is het prachtig. De kerk is deze zomer elke zaterdag open. Kijk op deze site voor de openingstijden.

Hofjes ontdekken

hofje-van-pauw-monumentendag

Delft heeft een heleboel prachtige hofjes. Grote kans dat je ze nog nooit (allemaal) gezien hebt, want ze liggen erg verborgen. Tijd voor een ontdekkingstocht in eigen stad dus! In de binnenstad vind je het Hofje van Pauw op de Paardenmarkt, Het Klaeuwshofje bij de Oranjeplantage, het Hofje van Gratie bij de Van der Mastenstraat en het Hofje van Almonde op de Bagijnhof. Dat laatste hofje staat bekend als het best verborgen hofje van Nederland. Veel plezier met zoeken alvast! In dit artikel van Delta (TU) lees je meer over de Delftse hofjes.

SUPpen op de gracht

suppen siem de jong
Foto: Facebook Siem de Jong

Een tochtje in de Rondvaartboot is hartstikke leerzaam en leuk, maar er zijn ook andere manieren om Delft vanaf het water te verkennen! Bijvoorbeeld door Stand Up Paddling, ofwel SUPpen. In Delft huur je een supboard bij Siem de Jong of surfvereniging Plané. Peddelen maar!

Eten aan de randen van Delft

De binnenstad van Delft is natuurlijk hartstikke gezellig, maar soms wil je éven wat anders proberen. Gelukkig liggen er ook buiten het centrum van Delft superleuke en gezellige eetgelegenheden. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

Voldaan Buitenkeuken

5 x uit eten buiten het centrum van Delft

De binnenstad van Delft is natuurlijk hartstikke gezellig, maar soms wil je éven wat anders proberen...

Agnetapark

Sommige Delftenaren komen hier misschien wel geregeld en sommigen zijn er zelfs opgegroeid. Maar voor een heel groot deel van ons in het Agenetapark onontdekt gebied. En dat is zonde, want het is prachtig. Het park hoort zelfs bij een van de 100 belangrijkste monumenten van Nederland (net als bijvoorbeeld het Paleis op de Dam en het Rijksmuseum).  Het park werd aangelegd door J.C. van Marken, de baas van de Gist- en Spiritusfabriek. Al zijn werknemers konden in het park wonen.

Leuk idee om hier eens rond te dwalen, dus. En wil je het echt goed doen? Jan van der Mast weet álles van het park en van de oude Gist- en Spiritusfabriek. Hij geeft af en toe rondleidingen. 

Lees ook

Dagje Frankrijk op Doelenplein zomerse taferelen

Waarom je niet op vakantie hoeft: 5 x hier in Delft waan je je in Frankrijk

Blijf jij deze zomer lekker in Delft? Ga dan op vakantie in eigen stad! Je hoeft Delft namelijk niet...
ree

Vakantie in eigen land: deze superleuke plekken liggen op fietsafstand van Delft

Het hangt in de lucht: zomer! Misschien ga jij binnenkort wel lekker op vakantie, misschien moet je ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.