Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk nieuws! De Bieslanddagen gaan door dit jaar (maar wel een beetje anders)

Door Iris Olsthoorn 27 juli 2020

Streekmarkt, ritjes op de tractor en polsstokspringen: het zijn steevast programma onderdelen van de Bieslanddagen. Dit leuke evenement stond voor 2020 weer op de agenda, maar door het welbekende virus kan het niet doorgaan zoals we gewend zijn. Toch is er goed nieuws: de Bieslanddagen gaan door in aangepaste vorm.

In 2019 moesten we het zonder de Bieslanddagen doen, toen door bedrijfsuitbreidingen en de verbouwingen die daarbij kwamen kijken. Dit jaar dreigde de boel ook weer niet door te gaan. Maar gelukkig voor ons heeft de organisatie een andere vorm bedacht. De organisatie gaat een aantal kleinschalige Bieslanddagen opzetten.

Het programma verdeeld over drie weekenden

Waar de Bieslanddagen normaal in één weekend plaatsvinden, is het evenement nu verspreid over meerdere dagen eind augustus en begin september. Zo staat op 20, 21, 22 augustus én 27, 28 en 29 augustus ‘Kolder in de Polder’ op het programma. Je kunt tijdens dit event genieten een heus Poldertheater: een beleving van theater en heerlijke biologische en lokale gerechten tussen de koeien in de overdekte en aangeharkte koeientuin van Hoeve Biesland.

Op 29 augustus staat er een polderdag voor kinderen op het programma. Survivallen over het polderland, klauteren door het Bieslandse bos, een leerzame bijenspeurtocht, schilderen met bloemenblaadjes en kruiden, boomklimmen, ontdek de kindertuin, vogels spotten, op zoek naar de waterbeestjes die leven in de polder én nog heel veel meer. Op zondag 30 augustus staat er een optreden van het Sinfonia Rotterdam gepland. Als laatste evenement is er op 6 september een kerkdienst van de Kerk van Delfgauw in het Stiltegoed. Dominee Robert Stigter is de voorganger en de muziek komt van de Delfg’houseband.

Dit is er nog meer anders

Natuurlijk wordt er tijdens alle evenementen gewerkt volgens de coronamaatregelen. Ook goed om te weten: je kunt dit jaar niet op de bonnefooi naar de Bieslanddagen. Om te zorgen dat bezoekers genoeg afstand kunnen bewaren, is aanmelden voor de activiteiten verplicht. Dat kan binnenkort. Verder is het handig om op de fiets te komen: er zijn dit jaar nog minder parkeerplaatsen beschikbaar dan normaal. Meer info vind je hier!

Lees ook

Open Monumentendag 2020 gaat niet door zoals normaal: dit is het alternatief

Een van de evenementen waar wij ieder jaar naar uitkijken is Open Monumentendag. Eén weekend in sept...

Dit te gekke pop-up podium staat de hele zomer bij de Uylenburg

We hebben dit jaar helaas al onze favoriete festivals moeten missen. Maar gelukkig is daarmee niet a...

Zomer in eigen stad: 12 tips voor een staycation in Delft

De zomervakantie in Delft 2020 vindt plaats van 18 juli t/m 30 augustus 2020. Komende weken geen ret...
Huis Lambert van Meerten

Dit museum op de Oude Delft is na jaren eindelijk weer open en je mag overal aanzitten

Met de zomervakantie voor de deur zijn we allemaal op zoek naar leuke uitjes. Gelukkig is er in Delf...

 

Meer over

Doen Nieuws

adv.