Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker kneuterig: 5 x oubollige vriendenuitjes in Delft

Door Iris Olsthoorn 16 november 2019

NRC publiceerde laatst een artikel met als kop ‘Waarom het ‘oubollige’ jeu de boules opeens weer hip is’. In het stuk beweert een geïnterviewde dat ‘alle knullige dingen weer populair worden’. En verhip (kan dat woord ook een comeback krijgen, trouwens?), het lijkt nog waar te zijn ook. Van puzzelen tot haken en van spelletjes spelen tot sjoelen: anno 2019 hoef je je niet meer te schamen voor deze ietwat oubollige hobby’s. Daarom maakten we een lijstje met heerlijke activiteiten in Delft. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Discobowlen

staking delft
Foto: Gasterij ’t Karrewiel

Discobowlen iets voor kinderfeestjes? Ja. Maar óók voor volwassenfeestjes. Hoe leuk is het om met je vriendengroep een baantje te huren? Bowling schoenen aan en gaan! (En nee, die rekjes aan de zijkant zijn níet voor volwassen bowlers.)

Klootschieten

Foto: Pelikana / Wikipedia

Sorry, wat? Klootschieten dus. Het is een oud-Hollands spel waarbij je een bal met lood (de kloot) in zo min mogelijk worpen van A naar B moet gooien. Dit spel kan bijvoorbeeld gedaan worden bij Het Rietendak. Ideaal voor een grote groep, want je speelt in teams van vier tegen elkaar. Met z’n vieren gooi je de bal over een parcours van ongeveer vier kilometer lang, dwars door de Delftse Hout. Dat levert geheid hilarische taferelen op, want de Delftse Hout ligt vol met slootjes, takjes op de weg, oneven grindpaadjes… ga zo maar door! Meer info vind je hier. 

LEGO workshop

bonte bouwplaats 3
Ellen bij haar favoriete Lego

Wist je dat er in Delft een groot LEGO paradijs bestaat? En wist je dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen daar een LEGO workshop kunnen volgen? Het heet de Bonte Bouwplaats. Je kunt een workshop boeken voor volwassenen, maar sinds kort zijn er ook bouwavonden voor volwassenen waar je in je eentje (of met een bouwmaatje) heen kunt. Wij zien het al voor ons: even helemaal terug naar je kindertijd met autobanen bouwen, robots in elkaar knutselen en met de piraten-LEGO spelen…

Video: LEGO-fan Ellen (53) heeft meer dan 1 miljoen steentjes en geeft workshops

Binnenkort: Mooie Boules

Foto: Mooie Boules

NRC zei het al: jeu de boules is weer helemaal hip. Niet alleen oude mannetjes in Frankrijk zijn dol op het spel, maar hippe jongvolwassenen ook! Hebben wij even geluk, want binnenkort opent er een jeu de boules foodhal in Delft. Bij Mooie Boules huur je samen met je vrienden een grindbaan af. Ondertussen kun je lekker eten en een biertje drinken in de hal. Eind november opent de zaak. Weet jij de spelregels nog uit je hoofd?

Say what! Er opent binnenkort een jeu de boules foodhal in Delft

Spelletjes spelen

Vind je al het bovenstaande nou teveel gedoe, en speel je liever gewoon casual een spelletje? Dan zijn er een hoop cafés met kasten vol. We maakten daar al eens een lijstje van. Alvast veel spelplezier!

Uittip: met je vrienden naar één van deze Delftse spelletjescafés

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.