Karaoke met schlagermuziek en halve liters bier: hier vier je Oktoberfest in Delft

Aangeboden door De Gist 9 oktober 2018

Je kunt natuurlijk kilometers rijden naar München en daar met allemaal Duitsers Oktoberfest vieren. Maar je kunt óók gewoon op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober naar De Gist gaan en daar feesten met je mede-Delftenaren! Het borrelcafé verandert dit weekend in één groot gezellig Oktoberfest.

Je zult niet doorhebben dat je in Delft bent (of nou ja, bijna niet). De Gist wordt omgebouwd tot een écht Oktoberfest: de normale stoelen en tafels maken plaats voor lange biertafels. Ook aan het personeel zal het niet liggen: zij trekken voor de gelegenheid dirndls en lederhosen aan. Het normale menu is ook aan de kant geschoven en maakt plaats voor allerlei Duitse heerlijkheden. Denk aan braadworst met zuurkool, zelfgemaakte pretzels, schnitzels en zelfs schweinhaxe (Google maar eens). Kortom: perfect voedsel in combinatie met een biertje of zwei, drei.

Scoor een gratis halve liter bier

Ook dat bier is (uiteraard) Duits. “We hebben Weizen op de tap en bier in Duitse stijl van Brouwerij de Leckere”, vertelt Mara van de Gist. “Je krijgt dit weekend natuurlijk geen gewoon glas: we hebben alleen maar bierpullen.” Enneh, als jij in je lederhosen of dirndl naar het café komt, krijg je een pul met een halve liter bier voor nop. “We hebben zélfs een aantal outfits te koop als je geen tijd hebt om naar de feestwinkel te gaan”, lacht Mara.

O ja: vrijdagavond wil je er sowieso bij zijn. Dan is er karaoke met schlagermuziek en dat wordt geheid lachen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Gist. Meer over De Gist ontdekken?

De Gist bars

Nu open09:00 - 01:00

Phoenixstraat 4, Delft

Bekijk meer:bars

adv.