Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je kunt dit weekend een gratis audiotour langs 18 Delftse monumenten doen

Door Iris Olsthoorn 9 september 2020

Een van de evenementen waar we ieder jaar naar uitkijken is Open Monumentendag. Eén weekend in september kun je binnenkijken bij bijzondere gebouwen waar je normaal nooit komt. Omdat de meeste van die gebouwen vol krappe gangetjes en kleine kamers zitten, mogen we dit jaar niet fysiek naar binnen. Er is gelukkig wel een leuk alternatief bedacht: van achttien monumenten is een audiotour gemaakt met verhalen over het monument, de bouwstijl en de bewoners. Zo kun je toch een beetje ‘binnenkijken’. 

Thuis of tijdens een wandeling

Open Monumentendag stond gepland voor 12 en 13 september. De geluidsfragmenten zijn daarom vanaf 10 september te vinden op www.openmonumentendagdelft.nl/audiotour. Bij achttien monumenten staat een icoon ‘audiotour’ met een Soundcloud fragment. Je kunt twee dingen doen: of je plant een wandeling (of fietstochtje) door Delft en luistert terwijl je voor de gevel van het bewuste gebouw staat, of je luistert vanuit huis. Ook na 12 en 13 september blijven de fragmenten beschikbaar, dus je kunt je wandeltocht ook nog later doen.

Van deze monumenten is een audiofragment gemaakt

Deze gebouwen kun je tijdens je wandeling bezoeken (of thuis beluisteren dus): Aula TU, Begraafplaats Jaffa, De Buccaneer, Royal Delft / De Porceleyne Fles, Molen de Roos, Gemeenlandshuis van Delfland, Armamentarium/Arsenaal Delft, Huis van Meerten, Huybrechtstoren, Oostpoort, Maria van Jessekerk, Het Meisjeshuis, Museum Prinsenhof, Waalse Kerk, Nieuwe Kerk, Oude Kerk, Stadhuis en de Synagoge. Bij de monumenten is beeldmateriaal beschikbaar van het Stadsarchief.

Met je gezin

Wil je zelf monumenten bekijken, maar ook graag met je kinderen op pad? Dan kun je de soundwandeling Gouke en de 7 Bruggen downloaden. Gouke is een eigenwijze meid die goede raad krijgt van zeven oude bruggen. De soundwandeling is leuk voor het hele gezin en gemaakt door Theater in Context. Op de site van Open Monumentendag Delft staat hoe je Gouke (gratis!) kunt downloaden.

Lees ook

emauspoort

Dit wil je: wij geven een nachtje in een pipowagen in hartje Delft weg

Heb jij wel zin in een nachtje weg in eigen stad met je geliefde of een vriend(in)? Zie jij jezelf a...

Van zitconcert tot Open Monumentendag: dit is er te doen in september in Delft

De agenda was de afgelopen maanden behoorlijk leeg, maar zo langzamerhand is er weer steeds meer te ...

Fietstripje waard: deze dorpjes in de buurt van Delft horen bij de mooiste van Nederland

Natuurlijk gaat er niets boven Delft, maar ook buiten de stadsgrenzen kan het goed toeven zijn. Dat ...

Meer over

Doen

adv.