Je kunt binnenkort gratis naar één van de bekendste musea van Delft

Aangeboden door Royal Delft 11 november 2018

Vraag je iemand die niet uit Delft komt waar hij onze stad van kent, dan hoor je sowieso de Oranjes en Delfts Blauw. Maar ben je zélf eigenlijk al eens naar Royal Delft geweest, de plek waar ons beroemde aardewerk wordt gemaakt? Binnenkort heb je een goede reden om te gaan, want je mag gratis naar binnen! 

Op zaterdag 17 en zondag 18 november zijn het de Delfts Blauwe dagen bij Royal Delft aan de Rotterdamseweg. En dat betekent gratis entree voor iedereen! Je kunt zien hoe Delfts blauw wordt gemaakt, leert meer over de geschiedenis van het aardewerk en natuurlijk kun je de talloze handbeschilderde vazen, borden en schoteltjes bewonderen. Maar er is nog veel meer.

Rondleidingen

Je kunt tijdens de Delfts Blauwe dagen ook meegaan met een rondleiding. “Vroeger maakte Royal Delft niet alleen Delfts Blauw aardewerk: we maakten ook bouwkeramiek”, vertelt Helen van Royal Delft. “Dit is keramiek dat gebruikt wordt in gebouwen, bijvoorbeeld om trappen of muren te versieren. Onder meer het keramiek op het Vredespaleis in Den Haag en in de Beurs van Berlage in Amsterdam is door ons gemaakt. Vroeger diende de fabriek als showroom voor deze bijzondere bouwkunst. Dit kun je bewonderen tijdens de rondleiding én je hoort het bijzondere verhaal hierachter.” De rondleidingen zijn gratis en starten beide dagen om 10:30, 12:00, 13:30 en 15:00. Let op: vol is vol!

Echt Delfts blauw met korting

Maar hier houdt het nog niet bij op, hoor. Je kunt tijdens de Delfts Blauwe dagen ook voor een prikkie echt Delfts blauw aardewerk kopen. In sommige stukken maken de schilders namelijk fouten en die producten gaan met maximaal 70 procent korting weg. Het gaat zowel om klassiek bewerkt servies als modern; er zit voor iedereen dus wel iets tofs bij.

Schilderworkshop

Denk je: dat schilderen kan ik zelf ook wel? Dan kun je het uitproberen tijdens een schilderworkshop. Beide dagen worden er schilderworkshops gegeven. Vanaf €10,- leer je hoe je schildert in de stijl van Delfts blauw. Let op: dit is een populaire activiteit, dus zorg dat je er op tijd bij bent! Je kunt je van te voren niet opgeven. Deze activiteit is trouwens ook leuk voor kinderen, vanaf zeven jaar kunnen ze prima meedoen.

Waan je in de Gouden Eeuw

En o ja! Als je dan toch op een historische locatie bent, is het maar al te leuk om je éven echt in vroeger tijden te wanen. Something Extra is aanwezig met allemaal toffe outfits uit de Gouden Eeuw. Je mag je gratis verkleden en natúúrlijk leuke kiekjes maken van jezelf als notabele.

Genoeg redenen om 17 of 18 november Royal Delft te bezoeken, dachten wij zo. Op de site van het museum vind je alle praktische informatie.

Royal Delft musea

Nu open09:00 - 17:00

Rotterdamseweg 196, Delft

Bekijk meer:musea

adv.