Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jazz Festival Delft 2019: het programma en praktische info

Door Iris Olsthoorn 23 augustus 2019

Staat het weekend van 22 tot en met 25 augustus al geblokt in je agenda? Dan zet het Jazz Festival Delft 2019 onze stad weer op zijn kop. Je wilt natuurlijk goed voorbereid op pad, dus wij zetten alvast wat nuttige info voor je op een rijtje: 

Jazz Festival Delft programma

Het programma start op donderdag 22 augustus met een film in Filmhuis Lumen. Hier draait de documentaire Miles Davis: Birth of the Cool.

Op vrijdag barst het feest echt los: op verschillende locaties is live muziek te zien. Zo kun je op de Beestenmarkt kijken naar singer-songwriter TOINE en Marutvri, een fusion / funk / jazzrock band. Op het Doelenplein opent Delfts talent Luca Warmer de avond met haar prachtige stem. Ook op het Brouwplein en op de Markt zijn op vrijdagavond verschillende optredens te bewonderen. Voor het complete programma op vrijdag kijk je hier. 

Zaterdag gaat het feest door: al vanaf 14.30 uur kun je optredens bekijken. Op de Beestenmarkt staat de Delft Blue BigBand en op het Brouwplein zorgt Mister Boogie Woogie voor soepele heupjes. Bij de Watertoren is op zaterdag een bijzondere locatie: in the Forbidden Garden zie je optredens van maar liefst zes verschillende bands. Voor het complete programma van zaterdag kijk je hier. 

Op zondag is het staartje van het festival voor degene die er nog geen genoeg van hebben. Tussen 15.00 en 18.00 uur kijk je op het Brouwplein naar optredens van Merel Sophie en Mark Ritsema’s Roxy Jazz. Op het Doelenplein is er een jam. Voor het complete programma van zondag kijk je hier. 

Locaties Jazz Festival 2019

Jazz Festival Delft maakte dit handige kaartje met alle locaties:

Parkeren

Als je met de fiets naar de Delftse binnenstad komt, kan je bijvoorbeeld in de fietsenstalling op de Oude Langendijk of de Biesiklette op het Vesteplein gratis parkeren. Rondom de Markt wordt veel drukte verwacht van fietsparkeerders.

Met de auto ben je het dichtst bij de meeste optredens als je in de Phoenixgarage parkeert. Hier vlakbij liggen bijvoorbeeld de Markt, Heilige Geestkerkhof en Agathaplein. Andere opties zijn de Marktgarage (7 minuten lopen naar de Markt), of de Zuidpoortgarage (ook 7 minuten lopen naar de Markt).

De toegang is gratis

Last but not least: de toegang is gratis bij alle optredens! Heerlijk, want zo hou je meer geld over voor de nodige hapjes en drankjes dit weekend.

Meer over

Doen

adv.