Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intocht Sinterklaas in Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw en Pijnacker 2018

Door Iris Olsthoorn 23 oktober 2018

Sinterklaas zorgt op 24 november in Delft voor een gezellige, drukke intocht. Maar wie juist op zoek is naar een wat minder drukke versie, is bij de intocht Sinterklaas Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw of Pijnacker aan het juiste adres. Wij hebben voor je uitgezocht waar je om welke tijd moet zijn.

Intocht Sinterklaas Den Hoorn

Sinterklaas heeft zaterdag 24 november een drukke dag, want ook in Den Hoorn komt hij dan binnenvaren. De intocht begint om 10.30 uur, wanneer de Sint met zijn boot aankomt via de Hoornsekade. De intocht vindt plaats rondom de Hoornbloem. De Sint stapt zoals elk jaar ter hoogte van de Bolle Kickertbrug uit.

Intocht Sinterklaas Schipluiden

Zaterdag 24 november komt Sinterklaas om 13.30 uur aan in Schipluiden. Hij komt ter hoogte van Indigo aan wal. Hierna wordt hij bij het oude gemeentehuis op het bordes welkom geheten door de burgemeester. Hierna vertrekt de hele stoet naar de Dorpshoeve, waar nog wat kinderactiviteiten zijn.

Intocht Sinterklaas Pijnacker

Je vindt Sinterklaas en zijn Pieten om 24 november tussen 10.30 en 15.00 uur ook in Pijnacker. Sint komt aan bij de RandstadRail halte Pijnacker-Zuid. Vervolgens rijdt Sinterklaas verder in zijn koets naar het Raadhuisplein. Dan is er tussen 12.00 en 12.30 uur een buitenprogramma met Sint en zijn Pieten in de hoofdrol. Daarna is er een wandeling door het centrum. Tussen 14.00 en 15.00 uur is er een afsluitend binnenprogramma voor kinderen tussen 4 en 9 jaar. De details van het precieze programma volgen nog, houdt hiervoor deze Facebookpagina in de gaten.

Intocht Sinterklaas Delfgauw

Ook dit jaar rijdt in Delfgauw op 24 november de pakjestrein mee in de stoet. De tocht start om 11.00 uur op het Saaymans Vaderplein. Via de Noordeindseweg, Zuideindseweg, Pauwmolen en de Kreekrug naar het Gouden Rijderplein. Hier arriveert de Sint rond 11.45 uur. Daarna gaan de feestelijkheden door in het WoZoCo tot 12.30 uur. Het wordt een feest met veel sinterklaasliedjes en -dansjes om de feestvreugde compleet te maken!

Meer over

Doen

adv.