Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij houden van gratis: deze 10 dingen in Delft kosten he-le-maal niks

Door Iris Olsthoorn 15 januari 2020

We worden allemaal blij van leuke dingen doen. Maar hóe fijn is het als je voor die leuke dingen ook nog eens geen dikke portemonnee nodig hebt. Sterker nog: als je één van deze dingen gaat doen in Delft, kan je je portemonnee gewoon thuis laten. 

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Gratis naar optredens en festivals

Foto: Facebook bluesfestival Delft

Als je in Delft woont, hoef je je geld niet uit te geven aan dure festivaltickets. Een paar keer per jaar kan je hier gewoon gratis naar optredens van bekende bandjes en artiesten. Zoals Bluesfestival, Jazzfestival en natúúrlijk Westerpop (helaas niet in 2020). Wil je het liefst deze week nog naar een gratis optreden? Ook dat kan in Delft: veel restaurants (zoals De Waag, De Wijnhaven en het Hampshire Hotel) hebben in het weekend geregeld live muziek.

Save the date! Op deze data is het Blues Festival in Delft

Gratis naar de kinderboerderij of de speeltuin

Waarom zou je je blauw betalen aan dure indoorspeeltuinen of dierentuinen, als je kinderen zich in Delft ook prima kunnen vermaken? Bij het Westerhonk in het Westerkwartier kan je bijvoorbeeld pret beleven voor tien en het kost je noppes. Of ga eens geitjes en konijnen aaien bij BuytenDelft. Deze kinderboerderij is zeven dagen per week open.


Meer over Stadsboerderij BuytenDelft ontdekken?

Stadsboerderij BuytenDelft kinderboerderijen

Gesloten09:30 - 17:00

Korftlaan 3a, Delft

Bekijk meer:kinderboerderijen

Meer over Speeltuin Westerhonk ontdekken?

Speeltuin Westerhonk indoor speeltuinen

Geopend13:30 - 17:30

van Bleiswijckstraat, Delft

Bekijk meer:indoor speeltuinen

Gratis naar een ‘openlucht museum’

theo-jansen-strandbeesten-marco-zwinkels-4
Theo Jansen met één van de strandbeesten tijdens de tentoonstelling in Museum Prinsenhof Delft. Foto: Marco Zwinkels.

Misschien weet je het nog wel: in 2016 was er in Museum Prinsenhof Delft een supergave tentoonstelling met de Strandbeesten van Theo Jansen. Voor mensen die de ‘levende’ kunstwerken nog wel eens willen zien, hebben we een tip: de strandbeesten staan al een tijdje langs de A13 bij Ypenburg op hun eigen ‘playground’. En een bezoekje is helemaal gratis!

Tip: op deze plek kun je de beroemde Strandbeesten altijd (gratis) bekijken

Gratis kunst bekijken

Fotografie Carla v.d. Drift

Als je in Delft woont hoef je niet naar het museum om wat te leren over kunst, want hier ligt het letterlijk en figuurlijk op straat. En sinds een paar maanden is het zelfs nóg leuker: tijdens het Madonnarifestival zijn er op elf plekken in Delft ook nog prachtige krijttekeningen op de stoep bij gekomen. Ga snel kijken nu alle tekeningen nog niet vervaagd zijn. Want geloof ons: dat is echt een wandelroute waard.

Gratis WiFi in de stad

Beestenmarkt Delft

Ben je lekker aan het struinen in de stad, is je internetbundel op. Niet getreurd, want in Delft heb je op vier pleinen gratis WiFi. Op de Beestenmarkt, op de Markt, op het Doelenplein en op het Bastiaansplein kan je inloggen op Delft Free Wifi voor een potje gratis surfen op het wereldwijde web.

Gratis krantjes en boeken (voor)lezen

Bij het OPEN aan het Vesteplein kan je je prima een middagje vermaken. Op de bovenverdieping liggen genoeg (gratis!) kranten om weer helemaal op de hoogte te zijn van al het wereldnieuws. Is je kind een boekenworm en zijn de voorleesverhalen niet aan te slepen? Ga dan een middagje voorlezen op de grote kinderboekenafdeling.


Meer over OPEN Delft ontdekken?

OPEN Delft bibliotheken

Geopend10:00 - 23:00

Vesteplein 100, Delft

Bekijk meer:bibliotheken

Gratis parkeren bij de TU

tu-delft-technische-universiteit TU Delft
Foto ANP

Bakken met geld uitgeven aan parkeergarages, daar heeft natuurlijk niemand zin in. Gelukkig kan je bij de TU lekker gratis parkeren. Vooral in het weekend is hier wel wat ruimte over. Als je je auto daar parkeert, loop je binnen tien minuten naar de Zuidpoort (en eigenlijk bespaar je hier dubbel, want dat sportschoolabonnement is na die wandeling ook overbodig!).

Gratis je fiets parkeren in de bewaakte stalling

fietsenstalling fiets
ANP

Als je geen risico wilt lopen dat jouw stalen ros wordt ontvreemd door fietsendieven in de Delftse binnenstad, kan je hem parkeren in de Biesieklette stalling op het Vesteplein of op de Oude Langendijk. Parkeren is daar helemaal gratis. 


Meer over Biesieklette Vesteplein ontdekken?

Biesieklette Vesteplein fietsenwinkels

Geopend08:30 - 18:30

Vesteplein 32, Delft

Bekijk meer:fietsenwinkels

Gratis koffie en thee drinken

ikea gratis koffie
Foto: Ikea

Als je in het bezit bent van een IKEA familypas kan je in het restaurant gratis koffie en thee krijgen. Dat is dus lekker rustig een bakkie doen terwijl je kinderen stoom afblazen in Småland.


Meer over IKEA Delft ontdekken?

IKEA Delft woonwinkels

Geopend10:00 - 21:00

Olof Palmestraat 1, Delft

Bekijk meer:woonwinkels

Gratis als je jarig bent

jarig gratis

Zoals je aan dit lijstje ziet, kun je behoorlijk wat gratis krijgen en beleven in Delft. Maar als je jarig bent is het al helemaal een feest! Dan word je namelijk zelfs getrakteerd op gratis hoofdgerechten, tompoucen en meer. Lees het hier maar eens:

Hieperdepiep hoera! Hier in Delft krijg je iets gratis als je jarig bent

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.