Wij houden van gratis: deze 10 dingen in Delft kosten he-le-maal niks

Door Iris Olsthoorn 29 september 2019

We worden allemaal blij van leuke dingen doen. Maar hóe fijn is het als je voor die leuke dingen ook nog eens geen dikke portemonnee nodig hebt. Sterker nog: als je één van deze dingen gaat doen in Delft, kan je je portemonnee gewoon thuis laten. 

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Gratis naar optredens

uitgaan delft
Westerpop. Foto: Tom Moerenhout

Als je in Delft woont, hoef je je geld niet uit te geven aan dure festivaltickets. Een paar keer per jaar kan je hier gewoon gratis naar optredens van bekende bandjes en artiesten. Zoals Bluesfestival, Jazzfestival en natúúrlijk Westerpop! Wil je deze week nog naar een gratis optreden? Ook dat kan in Delft: veel restaurants (zoals De Waag, De Wijnhaven en het Hampshire Hotel) hebben in het weekend geregeld live muziek.

Gratis naar het oude hoofdkantoor van de Gist-brocades

gistbrocades-monumentendag gistfabriek

Aan de Wateringseweg ligt ‘het Grote Kantoor’, het oude hoofdkantoor van de gistfabriek. Het gebouw is een Rijksmonument en sinds 2008 al niet meer in gebruik (behalve voor filmopnames van de films Zwartboek, Sonny Boy en Riphagen). Maar omdat DSM dit jaar 150 jaar bestaat, heeft de fabriek iets bijzonders met het kantoor gedaan.

In het kantoor vind je tot en met 15 december van dit jaar twee tentoonstellingen. ‘150 jaar gist’ gaat over de geschiedenis van de gistfabriek en zijn oprichter Jacques van Marken. ‘Klein leven, grote impact‘ is een interactieve tentoonstelling waar je van alles leert over microben en hun cruciale rol in de wereld. Vooral de tweede voorstelling is ook leuk voor kinderen. En misschien nog wel het allerleukst: de toegang is gratis.

Gratis WiFi in de stad

Beestenmarkt Delft

Ben je lekker aan het struinen in de stad, is je internetbundel op. Niet getreurd, want in Delft heb je op vier pleinen gratis WiFi. Op de Beestenmarkt, op de Markt, op het Doelenplein en op het Bastiaansplein kan je inloggen op Delft Free Wifi voor een potje gratis surfen op het wereldwijde web.

Gratis krantjes en boeken (voor)lezen

Bij het OPEN aan het Vesteplein kan je je prima een middagje vermaken. Op de bovenverdieping liggen genoeg (gratis!) kranten om weer helemaal op de hoogte te zijn van al het wereldnieuws. Is je kind een boekenworm en zijn de voorleesverhalen niet aan te slepen? Ga dan een middagje voorlezen op de grote kinderboekenafdeling.


Meer over OPEN Delft ontdekken?

OPEN Delft bibliotheken

Nu gesloten10:00 - 17:00

Vesteplein 100, Delft

Bekijk meer:bibliotheken

Gratis parkeren bij de TU

tu-delft-technische-universiteit TU Delft
Foto ANP

Bakken met geld uitgeven aan parkeergarages, daar heeft natuurlijk niemand zin in. Gelukkig kan je bij de TU lekker gratis parkeren. Vooral in het weekend is hier wel wat ruimte over. Als je je auto daar parkeert, loop je binnen tien minuten naar de Zuidpoort (en eigenlijk bespaar je hier dubbel, want dat sportschoolabonnement is na die wandeling ook overbodig!).

Gratis je fiets parkeren in de bewaakte stalling

fietsenstalling fiets
ANP

Als je geen risico wilt lopen dat jouw stalen ros wordt ontvreemd door fietsendieven in de Delftse binnenstad, kan je hem parkeren in de Biesieklette stalling op het Vesteplein of op de Oude Langendijk. Parkeren is daar helemaal gratis. 


Meer over Biesieklette Vesteplein ontdekken?

Biesieklette Vesteplein fietsenwinkels

Nu open08:30 - 01:00

Vesteplein 32, Delft

Bekijk meer:fietsenwinkels

Gratis koffie en thee drinken

ikea gratis koffie
Foto: Ikea

Als je in het bezit bent van een IKEA familypas kan je in het restaurant gratis koffie en thee krijgen. Dat is dus lekker rustig een bakkie doen terwijl je kinderen stoom afblazen in Småland.


Meer over IKEA Delft ontdekken?

IKEA Delft woonwinkels

Nu open10:00 - 21:00

Olof Palmestraat 1, Delft

Bekijk meer:woonwinkels

Gratis naar de speeltuin

Speeltuin Westerhonk
Foto: Speeltuin Westerhonk

Waarom zou je je blauw betalen aan dure indoorspeeltuinen of attractieparken als je kinderen zich ook prima kunnen vermaken in deze coole Delftse speeltuin? Bij het Westerhonk in het Westerkwartier kan je pret beleven voor tien en het kost je noppes. Ben je hier al te vaak geweest? Ga dan eens langs bij één van deze speeltuinen, want ook hier betaal je geen toegang.


Meer over Speeltuin Westerhonk ontdekken?

Speeltuin Westerhonk indoor speeltuinen

Nu gesloten13:30 - 16:30

van Bleiswijckstraat, Delft

Bekijk meer:indoor speeltuinen

Gratis kunst bekijken

Fotografie Carla v.d. Drift

Als je in Delft woont hoef je niet naar het museum om wat te leren over kunst, want hier ligt het letterlijk en figuurlijk op straat. En sinds kort is het zelfs nóg leuker: tijdens het Madonnarifestival zijn er op elf plekken in Delft ook nog prachtige krijttekeningen op de stoep bij gekomen. En geloof ons: dat is echt een wandelroute waard.

Gratis naar de sportschool

spinning intensief sporten
Foto: Megafitness Delft

Het kan écht, naar de sportschool zonder wurgabonnement. Bij MegaFitness Delft kan je namelijk een weekje gratis sporten. Aanmelden doe je hier. Wil je ook daar niet aan vast zitten, kun je ook terecht bij een van de gratis openlucht fitnessplekken in Delft. Bij het Hampshire Hotel vind je er bijvoorbeeld eentje. 


Meer over EasyActive Delft ontdekken?

EasyActive Delft sportscholen

Nu gesloten08:00 - 15:00

Schieweg 89a , Delft

Bekijk meer:sportscholen
Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.