Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoera! Dit weekend kan je 2 x de koeiendans zien vlakbij Delft

Door Iris Olsthoorn 21 maart 2017

Het is een bijzonder tafereel: wanneer de koeien na een lange winter op stal weer naar buiten mogen, doen ze dat dansend. Dit weekend scoren we in Delft dubbel, want op zaterdag gaan de koeien van Hoeve Ackerdijk naar buiten en op zondag die van Hoeve Biesland. 

Zaterdag

Zorg dat jij en je kinderen zaterdag 25 maart om 13.30 uur klaar staan op de Rotterdamseweg 233, want dan gaan de koeien naar buiten bij Hoeve Ackerdijk. Het is elk jaar een feestje voor de koeien, te zien aan hun danspasjes.

Zondag

Op zondag 26 maart kan je om 12.00 uur terecht bij Hoeve Biesland aan de Bieslandseweg 1. De boerderij is vanaf 11.00 uur al open voor bezoek, want voordat de koeien naar buiten dartelen kan jij nog even een glaasje weidemelk of een kopje koffie drinken.

Groeiend gras

De koeien worden elk jaar op stal gehouden totdat het gras in de weilanden in het voorjaar weer goed gegroeid is en het niet meer te nat is buiten. Dan trappen de koeien het gras minder snel kapot, zodat ze het gewoon op kunnen eten. Een jaar geleden gingen de koeien op Hoeve Ackerdijk ook eind maart naar buiten. Het was een drukbezochte dag:Meer over Kinderopvang Hoeve Ackerdijk ontdekken?

Kinderopvang Hoeve Ackerdijk

kinderopvang

Geopend07:30 - 18:00

Rotterdamseweg 223, Midden Delfland

Bekijk meer:kinderopvang

adv.