Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het water op in Delft: 7 x hier huur je een boot, kano of supboard

Door Danique Beijer 27 juni 2020

Als het mooi weer is, wil je maar één ding: verkoeling. Voor wie met lekker weer het water op wil maar geen eigen bootje heeft, hebben we een handig overzicht gemaakt. Hier een aantal plekken waar je een boot, kano, waterfiets of sloep kan huren. Koud drankje erbij en gáán!

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Waterfiets huren bij Knus

knus waterfietsen
Foto: Dante Gussoni

In de Delftse Hout kan je natuurlijk een roeiboot of waterfiets huren bij Knus. Uiteraard mag je ook gewoon met je eigen kano of opblaasboot de plas op.

Bootje huren bij Canal Hopper Delft

Boten Delft

Bij Canal Hopper Delft kun je sloepjes huren om mee door de Delftse grachten te varen. Vanuit de bootjes heb je ineens een heel ander zicht op ons mooie stadje. Het bedrijf heeft vijf zogenoemde fluisterbootjes: hier kunnen maximaal vier personen (en één schipper) aan boord. Ze hebben ook één grote sloep: deze is geschikt voor maximaal 12 personen en kan worden ingezet voor langere vaarten op de Schie, richting het Westland en natuurgebied Midden Delfland.

Suppen in Delft met Siem de Jong Funsports

suppen siem de jong
Foto: Facebook Siem de Jong

Heb jij weleens aan stand up paddle gedaan, oftewel: suppen? Met deze watersport sta je op een board en beweeg je je met een peddel vooruit. Een beetje zoals kanoën, maar dan staand. Siem de Jong Funsports verhuurt inflatable SUP boards. Je kunt voor de winkel het water al in. Peddel een rondje door de Delftse grachten of ga de andere kant: richting van Schipluiden. Wil jij liever naar de zee om te SUP’en. Dat is mogelijk. Dan neem je het board gewoon mee de auto in en pomp je ‘m op op het strand!

Supplank huren bij W.S.D. Plané Delft

plane windsurfen
Foto: Facebook W.S.D. Plané

Windsurfing Delft Plané verhuurt supplanken voor jong en oud. Ga bij de supclub in de Delftse Hout te water voor een rondje om de Grote Plas of neem de plank mee en ga zelf op avontuur. Het enige wat jij nog hoeft te doen is zorgen voor een bikini/zwembroek én natuurlijk een flesje zonnebrand. Enjoy!

Bootje huren bij Rondvaart Delft

Rondvaart Delft (3)

Bij Rondvaart Delft kun je mee met verschillende rondvaartboten. Hiermee ga je langs verschillende bezienswaardigheden in Delft. Stuur jij liever zelf? Dan heeft het bedrijf ook een aantal elektrische sloepjes te huur. Hiermee kun je zelf varen door de oude binnenstad van Delft. Voor de liefhebbers van beweging hebben ze ook waterfietsen te huur. Zo kun je trappen én heerlijk genieten van het zonnetje tegelijkertijd.

Kano of kajak huren bij Delflandhoeve

kano delft varen
Foto: Facebook Delflandhoeve

Zin om lekker te natuur in te gaan? Bij Delflandhoeve kun je een éénpersoons- of tweepersoons kajak of kano huren. Je kunt een korte route van 45 minuten nemen of een langere route van 2,5 uur. Onderweg kun je uitstappen om lekker even te picknicken of uit te rusten. Heerlijk en gezellig om met familie of vrienden op een mooie dag een paar uurtjes te gaan varen.

Bootje huren Brasserie Vlietzicht

vlietzicht
Foto: Uitzicht Brasserie Vlietzicht

Oké, stiekem niet helemaal in Delft. Restaurant Vlietzicht ligt namelijk verscholen in de natuur tussen Rotterdam en Den Haag. Maar ’s zomers verhuren zij verschillen bootjes om mee door De Vlietlanden te varen. Erg leuk om eens te doen, want het uitzicht is prachtig.

Lees meer:

Hoge gebouwen en bewoonde appartementen: zo ziet de spoorzone er inmiddels uit [video]

Ben je de afgelopen maanden niet of weinig bij het station geweest vanwege het coronavirus? Dan weet...

5 x deze vacatures in Delft zijn te leuk om niet op te solliciteren

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten 5 leuke v...

Van rooftopbar tot rolschaatsbaan: dit willen wij ook in Delft

Begrijp ons niet verkeerd: Delft is de allerfijnste plek om te wonen. Toch zien wij hotspots in ande...

Errol J. krijgt 21 jaar cel voor de moord op Karel Pronk

Errol J. draait 21 jaar de gevangenis in voor de moord op Karel Pronk, de beruchte crimineel die ook...

Annika zei haar baan op om fulltime YouTube filmpjes te maken: ‘Dit gaat me lukken’

Een carrièreswitch maken is héél tof en spannend, maar niet altijd even makkelijk. Het is vaak de he...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.