Golden Tenloop 2019: de route, afsluitingen en andere handige info

Door Iris Olsthoorn 1 mei 2019

Delft staat donderdag 30 mei weer op zijn kop door de Golden Tenloop. Of je nu zelf mee rent, gaat aanmoedigen of gewoon de stad in wilt: er zijn wat dingen handig om van te voren te weten. 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Inschrijven

Aanmoedigen is leuk, maar meedoen is natuurlijk nog veel leuker! Helaas is de inschrijving voor de 10km al vol, maar met de 5km kan je nog mee doen. Inschrijven kost €10,- en kan via deze site. Ook voor de jeugdloop (2.5km) en kinderloop (1km) zijn nog plekken vrij.

Het programma

De Delftse binnenstad is de hele dag wel zoet met deze rennersrace. Wil je ‘m kosten wat kost ontwijken? Dan kan je beter tussen 11.30 (dan begint de eerste warming-up)  en 16.30  uur de binnenstad vermijden. Om 12.00 en 12.30 uur beginnen de races voor kinderen, om 13.15 uur gaat de 5km van start en om 15.00 uur de 10km.

Je kunt niet overal doorheen met de fiets en auto

Beeld: Golden Tenloop Delft

Wie de stad in wil om aan te moedigen of gewoon lekker een terrasje wil pakken, moet even opletten. Er zijn een paar straten, bruggen en kruispunten afgesloten tijdens de verschillende runs. Pas je route dus aan, anders sta je lang te wachten.

Op sommige plekken mag je je fiets niet neerzetten

Of je nu voor de Golden Tenloop of gewoon voor de gezelligheid naar de stad komt, als je met de fiets komt, kan je hem niet overal stallen. Op de Markt, Burgwal en Brabantse Turfmarkt is het tijdens de Golden Tenloop niet toegestaan om je fiets te parkeren.

Op de Beestenmarkt is de warming-up

Heb jij gewoon even zin om met een lekkere ijskoffie of een verkoelend wijntje in de hand mensen te zien zweten? Dan is de Beestenmarkt the place to be, want daar vinden de warming-ups plaats. De eerste begint om 11.30 uur en de laatste is om 14.30 uur. Als je een goed plekje uitkiest, heb je ook meteen uitzicht op de start en finish!

Hier kan je aanmoedigen

We zijn natuurlijk hartstikke trots op alle Delftenaren die zich in het zweet werken, dus juichen we ze graag naar de finish. Waar je moet zijn? Hier zie je de routes voor de 5km en 10km:

route golden tenloop delft

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.