Gezellig: de Markt verandert voor één dag in een grote openluchtbioscoop

Door Iris Olsthoorn 14 mei 2019

Hoe vet is dit: vrijdag 17 mei kun je ’s middags en ’s avonds een film kijken midden op de Markt. De toegang is helemaal gratis, je hoeft alleen je eigen stoeltje, kleedje en popcorn mee te nemen.

De openluchtbios wordt georganiseerd door studentenverenigingen Virgiel, DSC én Sint Jansbrug. Vorig jaar deed Virgiel dit al eens. Dat was zo’n groot succes, dat het leuke evenement dit jaar terugkeert. Deze keer staat ’s middags om 16.00 uur de animatiefilm Coco op het programma. Deze film vertelt het verhaal van Miguel, die heel graag muzikant wil worden. Zijn moeder verbiedt het, maar waarom? Hij duikt in zijn familiegeschiedenis en komt terecht in het Land van de Doden. Deze film is een echte aanrader voor jong én oud.

Avondfilm

Om 20.00 uur wordt er nog een film gedraaid. The King’s Speech. Deze film won vier Oscars, en dat is niet voor niets. De verhaal gaat over Koning George VI, die in 1936 ongewild de troon van het Britse Rijk beklom. Hij krijgt hulp voor zijn stotterprobleem van een spraaktherapeut. Ze ontwikkelen een bijzondere vriendschap.

Wiewatwaar: vrijdag 17 mei om 16.00 en 20.00 uur. Toegang is gratis, wel je eigen stoeltje meenemen! Hou dit Facebookevenement in de gaten voor de laatste updates.

 

Meer over

Doen

adv.