Vermeer high tea en meer: deze toffe events zijn er de komende maanden in Delft

Aangeboden door Delft Marketing

Heb je die grote vlaggen met foto’s al gezien? Sinds 10 februari staat Delft helemaal in het thema van de schilder Johannes Vermeer en zijn er ontzettend veel toffe en interessante dingen te doen. UITagenda Delft zet alle Vermeer-activiteiten voor je op een rij.

Zo kun je tentoonstellingen bezoeken, in de wereld van Delfts beroemde schilder stappen en zelfs proeven hoe het was om 400 jaar geleden te leven. Kortom: ontdek het Delft van Vermeer.

De wereld van Vermeer

Op 10 februari opende de tentoonstelling Het Delft van Vermeer in museum Prinsenhof. Je stapt er in de wereld van deze beroemde schilder én zijn tijdsgenoten, zoals zijn schoonmoeder Maria Thins, collega-schilder Leonaert Bramer en meesterbakker Hendrick van Buyten die ook kunst verzamelde. Naast topstukken van Vermeer en zijn tijdgenoten zie je Delfts aardewerk, Delftse tapijten, archivalia en egodocumenten.

In museum Prinsenhof ontdek je ook de andere kant van Johannes Vermeer. Wist je dat hij 15 kinderen had en ook herbergier was? Met de audiotour geef je je bezoek aan de tentoonstelling een extra dimensie. Het vertelt je onder andere over Vermeers jeugd, huwelijk en werk. Dat en nog veel meer leer je in Het Delft van Vermeer.

Lees verder onder de foto’s >

Foto’s: Marco de Swart

Zie zelf Vermeer-locaties

Zeg je Vermeer en Delft? Dan zeg je waarschijnlijk Het straatje van Vermeer en de Oude Kerk. Wat je misschien niet weet: er zijn nog veel meer locaties in de binnenstad met een link aan de schilder. Je vindt er nu nog twaalf locaties die ene belangrijke rol speelden in het leven van Vermeer. Wat zo tof is, is dat ze nu nog hetzelfde zijn als bijna 400 jaar geleden.

Ook in het Vermeer Centrum Delft lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Hier zat vroeger het Sint-Lucasgilde, de vereniging van kunstenaars, boekdrukkers en andere waar Vermeer ook lid van was. Nu zie je daar alle werken van Vermeer, reproducties, op ware grootte. Je maakt er ook kennis met zijn schilderijen, leven, gezin en zijn technieken. Check snel alle Vermeerlocaties in Delft.

Handig combi-ticket

Wil je je volledig onderdompelen in het leven van de schilder? Met het Vermeer combiticket krijg je korting op jouw bezoek aan het Vermeer Centrum Delft, de Oude en Nieuwe Kerk, Museum Prinsenhof Delft en een Vermeer-stadswandeling. Reserveer snel jouw Vermeer combiticket of ga langs bij VVV Delft.

Lees verder onder de foto >

Het straatje van Vermeer
De Vlamingstraat, ook wel het bekende ‘straatje van Vermeer’, is een van de Vermeer-locaties die je kunt bezoeken in Delft | Foto: Delft Marketing

Vijf bomvolle maanden

De Vermeer-periode in Delft duurt nog tot 4 juni. In de vijf maanden waarin het leven van de schilder centraal staat, is er nog veel meer te doen. Van een Vermeer high tea of cruise tot een workshop bakken met Vermeer: er is voor iedereen wel een toffe Vermeer-activiteit. Bekijk de complete uitagenda Delft voor alle evenementen.

Meer in deze categorie

Getipt

Ga naar “Aha! Hierom zie je bijna 200 schilderijen in Delftse etalages en vensterbanken”

Aha! Hierom zie je bijna 200 schilderijen in Delftse etalages en vensterbanken

Aangeboden door Delft Marketing

Het verdwenen straatje van Johannes Vermeer door Jos Antens is een van de inzendingen van De Nieuwe Vermeer die je ziet in de etalages en vensterbanken van de binnenstad
Ga naar “7 x hier in Delft kun je een gezichtsbehandeling laten doen”

7 x hier in Delft kun je een gezichtsbehandeling laten doen

Ga naar “Cool! Op deze datum vindt Het Varend Corso plaats in Delft”

Cool! Op deze datum vindt Het Varend Corso plaats in Delft

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Coca-Cola, Fanta, Sprite of Fernandes van € 0,75 voor € 0,49”

Coca-Cola, Fanta, Sprite of Fernandes van € 0,75 voor € 0,49

 • Dirk
 • Geldig t/m 28 maart 2023
Ga naar “Converse sneakers € 44,99”

Converse sneakers € 44,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Hollandse komkommer van € 1,19 voor € 0,69”

Hollandse komkommer van € 1,19 voor € 0,69

 • Dirk
 • Geldig t/m 28 maart 2023

Agenda

Ga naar “Kaartverkoop 3e editie Whisky Festival Delft gestart”

Kaartverkoop 3e editie Whisky Festival Delft gestart

 • 4 juni 2023
whisky
Ga naar “Koningsdag 2023”

Koningsdag 2023

 • 27 april 2023
Ga naar “Ohm Festival”

Ohm Festival

 • 10 juni 2023
Ga naar “Lichtjesavond 2023”

Lichtjesavond 2023

 • 12 december 2023
Ga naar “Matthäus Passion”

Matthäus Passion

 • Van 6 apr t/m 7 apr