Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tijd voor Netflix! Dit is de top 10 series volgens Delftenaren

Door Danique Beijer 3 mei 2020

Veel mensen hebben in deze quarantaineperiode al behoorlijk wat afleveringen van hun lievelingsserie verslonden. Op naar de volgende! Maar welke? Het is soms lastig om een nieuwe serie te vinden. Wij vroegen Delftenaren naar hun lievelingsserie op dit moment. We kregen héél veel antwoorden en maakten een top 10. Komt ‘ie:

Ben je benieuwd naar de lievelingsseries van de redactie? Die kun je hier vinden:

Vertel ‘ns: wat is jouw lievelingsserie op Netflix, Videoland of andere streamingsdienst?

Top 10 van Delftenaren

  • Tiger King; we hadden al het vermoeden dat deze hoog in het lijstje ging eindigen. Voor degenen die de serie nog hebben gezien: Tiger King is een zevendelige docuserie waarin Joe Exotic, de  flamboyante eigenaar van een uit de kluiten gewassen ‘dierentuin’, het moet opnemen tegen dierenrechtenactiviste Carole Baskin. In de reacties van Delftenaren was te lezen dat de serie zorgde voor heel wat gefronste wenkbrauwen!
  • Bloodline; dit is een Amerikaanse dramaserie. De familie Rayburn heeft het goed voor elkaar in Rayburns. Wanneer op een dag een familiereünie wordt georganiseerd, duikt ook het zwarte schaap van de familie Danny op. Zijn aanwezigheid zorgt er voor dat alle duistere geheimen van de familieleden komen bovendrijven.
  • Ozark; dit werd omschreven als een spannende serie. Wat gebeurt er? Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.
  • Friends; deze immens populaire serie kon natuurlijk niet ontbreken in onze top tien. De serie draait om een groep van zes vrienden. Een serie die makkelijk wegkijkt door de korte afleveringen en de constante humor.
  • You; deze serie werd voornamelijk door meiden aangeraden. Misschien heeft dat iets te maken met de knappe hoofdrolspeler. De serie gaat over een gevaarlijk charmante, geobsedeerde man. Hij neemt extreme maatregelen om een plaats te krijgen in het leven van degenen op wie hij zijn oog heeft laten vallen. Creepy!
  • When they see us; dit is geen verhaal om gedachteloos te bingen. Deze vierdelige miniserie laat een belangrijk (maar pijnlijk) stukje Amerikaanse geschiedenis zien. De serie volgt vijf tienerjongens die in 1989 onterecht werden beschuldigd, vervolgd én veroordeeld na een brute verkrachting van een vrouw in Central Park in New York.
  • Sex education; de moeder van Otis is therapeute, dus de onzekere middelbare scholier heeft alle antwoorden als het om seks gaat. Een vriendin, de rebelse Maeve stelt voor een sekstherapiepraktijk op school te openen. Zo beheerst de zelf nog onervaren Otis de seksuele ontwikkeling van de tieners op zijn middelbare school.
  • Luther; een Britse politieserie. DCI John Luther is een detective die voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit werkt. Zijn werk staat altijd op nummer één. Zijn toewijding is een vloek en een zegen voor hemzelf, zijn relatie en zijn medewerkers. Het levert hem dan ook veel vijanden op binnen het politiekorps.
  • Stranger Things; deze Amerikaanse serie is onverminderd populair en dat is niet voor niets. Science-fiction, drama, horror, coming of age én mysterie: Stranger Things heeft het allemaal. Het verhaal? Een groep kinderen raakt in de jaren 80 verwikkeld in een vreemde verdwijning van een vriend én de plotse verschijning van een heel apart meisje. Nog niet gezien? Stranger Things is een echte aanrader!
  • Station 19; De serie is een spin-off van de welbekende serie Grey’s Anatomy en volgt de brandweerlieden van Station 19 in Seattle waaronder Dr. Ben Warren. Hij laat het ziekenhuis achter zich en gaat verder als brandweerman.

En, weet je al welke serie jij gaat kijken? Of heb jij nog een favoriete serie die je graag zou willen aanraden? Je kunt jouw lievelingsserie noemen onder de Facebookpost van dit bericht.

adv.