Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opgeknapte waterspeeltuin zaterdag weer open

Door Ilse Zoutewelle 19 april 2016

Nog een paar dagen, dan gaat de waterspeeltuin in de Delftse Hout weer open. Stichting BuytenDelft heeft de waterspeeltuin helemaal opgeknapt en een entree gebouwd voor de ingang van de speeltuin. Dit betekent dat je vanaf nu 2 euro toegangsgeld moet betalen.

“Nu we de waterspeeltuin hebben overgenomen van de gemeente willen we ook zo snel mogelijk zelfvoorzienend zijn”, vertelt bestuurslid Marietta van der Duijn Schouten. “Dit betekent dat we van de bezoekers van de waterspeeltuin een kleine vergoeding vragen. Ook zijn we een horeca-gedeelte aan het bouwen op het terrein waar je terecht kunt voor limo, tosti’s en pannenkoeken, waar we ook inkomsten uit gaan halen. Op die manier kunnen we de onkosten voor het onderhoud van de speeltuin, de stadsboerderij en de hertenweide dekken.” Het horeca-gedeelte is nu trouwens nog niet open: begin juni moet dit klaar zijn. In juli houdt de stichting ook een officiële heropening. Vanaf zaterdag 23 april kun je dus al wel in de speeltuin terecht.

Stadsboerderij

De stadsboerderij blijft wel gratis toegankelijk voor iedereen. Marietta: “Wij vinden het belangrijk dat die open blijft voor iedereen omdat kinderen zo in contact blijven met de natuur.”

Openingstijden

Ook nieuw zijn de openingstijden van de boerderij en waterspeeltuin: van 09.30 tot 17.00 uur. In de weekenden en de zomermaanden worden de openingstijden zelfs nog verruimd naar 19.00 uur.

Meer over

Getipt

adv.