Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ontdek je stad: Stadswandeling Delft centrum

Door Redactie indebuurt 9 februari 2016

Wie de binnenstad van Delft bezoekt kan het niet ontgaan: toeristen die zich met een blik omhoog vergapen aan het prachtige gevelgebeuren, terwijl een gids hen voorziet van leuke feitjes en smakelijke anekdotes. Maar wat weten we zelf eigenlijk over onze historie? Tijd voor een middagje in de benen. Hop hop!

Aan keuze geen gebrek in ieder geval. Zo kun je een rondleiding boeken bij de gastheren en -vrouwen van Gilde Delft. Kennis is hier volop aanwezig, over historie, cultuur en de Delftse bevolking. De groepen zijn bij voorkeur niet al te groot, zodat je als deelnemer alle aandacht krijgt.

In februari, maart en november worden er rondleidingen gegeven op dinsdag, vrijdag en zondag. Starttijd 14:00 uur. Duur 1,5 uur. Tarief €5,-. Aanmelden via [email protected] Vanaf april t/m oktober worden er rondleidingen gegeven op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag. Starttijd 14:00 uur. Tarief €5,-. Meer info bij het Stadsgilde.

Wandelroute Delft

Natuurlijk kun je ook zelf de stad verkennen, bijvoorbeeld met de ‘Historische wandelroute Delft’. Deze geïllustreerde wandeling met handige kaart brengt je langs de historisch belangrijkste plekken. Ondertussen lees je meer over de band van de stad Delft met het wereldberoemde Delfts blauw, het koningshuis en de schilder Johannes Vermeer. Bekijk en bestel hier de wandelroutes.

Heb jij ook een leuke uittip in Delft? Laat het ons weten!

Meer over

Getipt

adv.