Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze lokale initatieven wordt Koningsdag thuis een feestje!

Door Rosanne Becker 23 april 2020

Aanstaande maandag (27 april) wordt de koning weer een jaartje ouder. Helaas kunnen we dit jaar zijn verjaardag niet zo uitgebreid vieren als voorgaande jaren. Maar dat mag de pret niet drukken! Er zijn namelijk een aantal lokale initiatieven die ervoor zorgen dat Koningsdag gewoon een feestje wordt.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Oranjekoorts livestream

Foto: De Burgemeesters

Creatief conceptbureau De Burgemeesters organiseert ieder jaar het welbekende Oranjekoorts feest tijdens Koningsnacht. Helaas gaat dit feest door het coronavirus niet door, maar niet getreurd. Want ook dit jaar zal De Burgemeesters ervoor zorgen dat alle Oranjekoortsfeestvierders Koningsnacht kunnen vieren, maar dan digitaal. Tussen 20.00 en 23.00 uur kan er thuis gefeest worden door middel van een livestream. Bekende gezichten, zoals het volledige team van De Delftsche Helden, komen voorbij, maar ook Barry Badpak heeft een videoboodschap voor alle kijkers.


Meer over De Burgemeesters ontdekken?

De Burgemeesters

Schieweg 80, Delft

Willie in je woonkamer en Maxima’al genieten

Stichting Talent And Dreams (STAD) heeft in samenwerking met De Gist, Delft Brouwhuis, Locus Publicus, De Sjees, Biercafé Doerak en Café de Wijnhaven een leuk initiatief bedacht, namelijk: Willie in je woonkamer & Maxima’al genieten. Een online kroegentocht op Koningsdag voor de thuisblijvers en iedereen die natuurlijk boven de achttien jaar is.

Hoe het werkt? Je koopt de Prins Pils Box, een bierpakket dat de cafeetjes hebben samengesteld. Hier zitten zes verschillende biertjes in voor de kroegentocht. De kroegen zullen op Koningsdag via ZOOM een activiteit of spel verzorgen live vanuit hun kroeg. Daarnaast heeft de organisatie voor elk biertje dat geleverd wordt een spelletje verzonnen: Het Willie in je Woonkamer Bierformulier. Dit zijn hilarische FaceTime opdrachten die je samen kunt doen met je vrienden/familie.

Wil jij dit leuke feest niet missen? Tickets kan je bestellen t/m 24 april 11.00 uur via deze link. Het online ZOOM feest duurt van 14.00 t/m 20.00 uur.

Koningsdag: Ochtendprogramma

Vanaf zonsopgang hangen we in heel Delft de vlag uit voor de Koning en natuurlijk voor elkaar. Vooral voor alle mensen die Nederland op de been houden in deze moeilijke tijd. Om 10.00 uur zal door heel Delft het Wilhelmus worden gezonden vanuit de deuropeningen of balkons. Muzikanten worden opgeroepen hier aan mee te doen. Video’s hiervan kunnen ’s ochtends worden ingestuurd naar [email protected] of op social media geplaatst worden met #KoningsdagDelft, deze zullen dan in de middag worden meegenomen in de officiële Koningsdag livestream om 15.00 uur.

Ik Willem thuis

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
Foto: Facebookpagina Ik Willem thuis

Ik Willem thuis is een initiatief van de Kromstraat en de Wijnhaven. Dit om Delftenaren tóch nog een fantastische Koningsdag te bezorgen. Geniet van live muziek in je woonkamer, bier en bitterballen die bij je thuisbezorgd worden, Koningsdagquiz van De Microfoonman, bingo en DJ PJ! De ‘Ik Willem thuis’ livestream is te zien via deze link vanaf 16.00 tot 20.00 uur.

Koop voorafgaand aan Koningsdag alvast een ‘Ik Willem thuis box’ met allerlei dorstlessers van de deelnemende Delftse horecabedrijven.


Meer over De Wijnhaven ontdekken?

De Wijnhaven cafés

Geopend11:00 - 02:00

Wijnhaven 22, Delft

Bekijk meer:cafés

Bier Drive-Through stadsbrouwerij De Koperen Kat

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, zittende mensen, tafel, boom, buiten en eten
Foto: Facebookpagina Stadsbrouwerij De Koperen Kat

Sinds een aantal weken heeft stadsbrouwerij De Koperen Kat een bier drive-through gecreëerd. Daar blijft het niet bij, sinds afgelopen weekend is de drive-through namelijk uitgebreid met broodjes hamburger. De drive-through zit aan de Schieweg 15. De Delfste stadsbrouwers staan uiteraard ook met Koningsdag klaar voor jullie. Je kan tussen 16.00 en 19.00 uur een heerlijk broodje hambuger halen met natuurlijk in je linkerhand een lekker biertje. Je kunt van te voren ook een bestelling plaatsen en meenemen. Proost op Willem!


Meer over Stadsbrouwerij de Koperen Kat ontdekken?

Stadsbrouwerij de Koperen Kat cafés

Geopend21:00 - 01:00

Schieweg 15M, Delft

Bekijk meer:cafés

De officiële Koningsdag livestream

Dé plek om Koningsdag online te vieren doe je via deze link. Hier zal tussen 15.00 en 16.00 uur de officiële Koningsdag Delft livestream plaatsvinden. Presentatoren Guy & Saar presenteren het programma vanuit een leeg Theater de Veste.
Wat kun je verwachten tijdens deze livestream? Een toespraak van onze eigen Burgemeester Marja van Bijsterveldt vanuit het stadhuis, een stadsbezoek met wethouder Bas Vollebregt, er is muziek van onder andere Jet van der Steen, Dann Hill en nog veel meer artiesten vanuit een lege theaterzaal. Ook Pieter Jouke doet mee met een speciale Woningsdag sketch vanuit zijn eigen woonkamer.

Drive-Thru De Hamburgemeesters

View this post on Instagram

Omdat we vorige week volledig waren uitverkocht doen we het deze vrijdag (24 april) nog een keertje over! Met deze week niet alleen onze klassieke hamburger, cheeseburger en vegaburger maar ook een nieuwe weekspecial: 𝗱𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗶𝘆𝗮𝗸𝗶 𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿! 🍔 Meezingen, toeteren en zwaaien is verplicht met onze @feestdjbassie. 🎉 . ➡ Plaats nu jouw bestelling via www.dehamburgemeesters.nl 𝗞𝗼𝗻𝗶𝗻𝗴𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟬𝟮𝟬: 𝗗𝗲 𝗗𝗲𝗹𝗳𝘁 𝗗𝗿𝗶𝘃𝗲-𝗧𝗵𝗿𝘂 🇳🇱👑 Ook op Koningsdag (27 april) is onze feestelijke Drive-Thru geopend. Kom dan tussen 09:30 en 20:30 uur gezellig langs bij onze Drive-Thru voor een ambachtelijke burger van De Hamburgemeesters, oranje tompouce, soes of koekje van @banketbakkerijstoffer of een overheerlijk ijsje van @lucianodelft. Plaats je bestelling heel eenvoudig via www.deburgemeesters.nl/koningsdag 🧡

A post shared by De Burgemeesters (@deburgemeesters) on

Wil jij tijdens Koningsdag toch nog eventjes verantwoord de deur uit? Dat kan! Tussen 09.30 en 20.30 uur kun je langsrijden bij de feestelijke Koningsdag Drive-Thru van De Hamburgemeesters. Deze dag kun je een lekkere hamburger, een oranje tompouche, soesjes en nog veel meer scoren. Voor de ijsliefhebbers onder ons, is er ook ijs te koop van Luciano. Plaats van te voren je bestelling via deze link. Eet smakelijk alvast!

Lees ook

koningsdag delft 2018

Dit is de weersverwachting voor Koningsdag 2020

Je hoeft je niet voor te bereiden op Koningsdag door poncho's in de slaan of een oranje korte broek ...
koningsdag delft 2018

Oproep aan Delftenaren! Hoe vier jij dit jaar Koningsdag?

Koningsdag wordt dit jaar helaas anders dan voorgaande jaren. Dit jaar vieren we namelijk Woningsdag...
Regenboogbrug

Supergaaf: We hebben vanaf nu een regenboogbrug in Delft!

Hij is hartstikke vrolijk en staat heel gezellig: de regenboogbrug bij het station Delft. Maar de br...

Dit is er te doen in de meivakantie van 25 april t/m 3 mei

Aanstaande vrijdag begint na de online lessen en een drukke thuiswerkdag de meivakantie voor vele De...

Lekker! Hier in Delft haal je oranje gebak

Het is het lekkerste onderdeel van Koningsdag: Het oranje gebak. Ondanks dat Koningsdag er dit jaar ...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.