Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Natuurlijk Delfland brengt een nieuw boek uit

Aangeboden door Natuurlijk Delfland 17 september 2020

Onbekend, maakt onbemind, dachten ze bij Natuurlijk Delfland. Hoogtijd voor een boek over gras. Want door meer over de natuur te vertellen, gaan mensen het meer respecteren. En gaan wij het meer respecteren, dan hopelijk ook een beetje beter beschermen.

“Grassen zijn mooi en interessant, zeker als je ze van dichtbij bekijkt. Maar grassen zijn ook erg belangrijk”, vertelt Geert van Natuurlijk Delfland. “Wat dacht je van onze voedselgewassen zoals gerst, gierst, mais en tarwe. Deze zie je soms midden in onze stad, opgeschoten uit verdwaald zaad. Dat is toch bijzonder?”

“Gezonde bermen en weilanden zijn heel belangrijk voor het vee en onze trekvogels. De koeien grazen het gras immers en vogels voelen zich er veilig. Kieviten, grutto’s en veldleeuweriken worden steeds zeldzamer, doordat grote percelen gezond grasland verdwijnen.”

Boekpresentatie

“Dit is het eerste boek in Nederland waarvan de grassen uit één plaats worden beschreven”, vertelt Geert trots. “Het is echt een heel erg mooi boek geworden met maar liefst 100 Delftse grassen, waarvan 64 grassen ook zijn afgebeeld. Op vier oktober is de officiële boekpresentatie van Te hooi en te gras. Iedereen is welkom vanaf 13.30 uur. Je moet je vanwege corona wel even van te voren aanmelden.” Tijdens deze presentatie krijgen de schrijvers het eerste exemplaar overhandigd en vertellen zij over hoe het boek is ontstaan. Er is een korte excursie en als afsluiter een hapje en een drankje. Je kan een mail sturen naar [email protected] om je aan te melden voor deze feestelijke presentatie.

Het boek kopen

Wil jij het boek ook een mooi plekje geven in je boekenkast? Dat kan, want het boek kan je tijdens de presentatie kopen voor €20,- (ledenprijs). Wil je het boek over grassen liever thuisbezorgd krijgen? Maak dan €25,- over voor niet-leden, plus €7,- verzendkosten naar NL69 TRIO 0776 4967 94 t.n.v. Natuurlijk Delfland. Zet je adres in de omschrijving en het boek wordt netjes bij je thuisbezorgd. Afhalen kan ook nog. Stuur een mailtje naar [email protected] voor de juiste adressen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Natuurlijk Delfland. Meer over Natuurlijk Delfland ontdekken?

Natuurlijk Delfland vrijetijd en uitgaan

Postbus 133, Delft

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.