Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hotspot alert! Vanaf nu haal je je vers bereide maaltijd in de Kromstraat

Door Martine Wooning Berkhuizen 19 september 2020

Geen zin of tijd om te koken? Dan hebben wij goed nieuws! Er is een nieuw afhaaladresje in town! Al een tijdje bekend (en bemind) onder de Delftse studenten, maar nu heeft Maria van Maria’s Homemade ook een locatie in de Kromstraat geopend.

Stilletjes hebben Maria (39) en Dimitri (50) een maand geleden de deuren geopend. Dit is een plek waar je heen gaat voor een vers bereide maaltijd. “Elke ochtend doen we boodschappen en beslissen we wat we die dag gaan maken”, vertelt Dimitri. “Vervolgens duikt Maria de keuken in en vanaf 11.00 uur koop je hier Griekse maaltijden.” Voor thuis, voor op kantoor of je eet het ter plekke op aan één van de knusse tafeltjes.

Echt Grieks

“Twee jaar geleden zijn we naar Nederland gekomen op aanraden van onze Nederlandse buurvrouw in Kreta. Zij proefde de heerlijke gerechten van Maria en wist meteen dat dit een hit zou zijn in Nederland”, zegt Dimitri lachend. “We serveren onze maaltijden al een jaar op de campus, maar alles ging daar dicht vanwege corona. Toen besloten we om ook een zaak te openen in het centrum van Delft. Hier zijn we minder afhankelijk van de universiteit.”

Huisgemaakte maaltijden

Elke dag kookt Maria vier verschillende maaltijden voor een vaste prijs. “Je moet wel op tijd zijn, want we zijn altijd op een ander tijdstip uitverkocht. Hierdoor garanderen wij dat al onze maaltijden vers zijn.” Dit is dus typisch zo’n zaakje waar je echt heel erg lekker kan eten, betaalbaar en je loopt zeker met een grote glimlach de deur uit. Want de gastvrijheid van Dimitri en Maria is ongekend!


Meer over Maria’s Homemade ontdekken?

Maria’s Homemade griekse restaurants

Gesloten11:00 - 20:00

Kromstraat 27, Delft

Bekijk meer:griekse restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.