Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

HITTE-ALARM! Dit kun je doen als het bloedjeheet is in Delft

Door Martine Wooning Berkhuizen 15 september 2020

Begrijp ons niet verkeerd: wij worden maar wat blij van een felle zon aan de strakblauwe lucht. Maar zodra het kwik boven de 25 graden stijgt en de mussen van het dak vallen, beginnen we toch een beetje oververhit te raken en te snakken naar verkoeling. Herkenbaar? Dan heb je vast iets aan deze tips!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Neem een duik

blauwalg gevonden Delftse Hout
ANP

Het is een beetje een open deur, maar oh zo lekker. Want niets zo verkoelend als een duik in natuurwater! In Delft kan dat in de plas in de Delftse hout. Met kleine kinderen kan je terecht in de waterspeeltuin in Tanthof of bij BuytenDelft.

Let op: Het is nog steeds belangrijk om je goed aan de regels van het RIVM te houden. Dus zorg voor die anderhalve meter afstand, zoek uit of je je van te voren moet aanmelden om teleurstellingen te voorkomen en vermijd drukke plekken.

Bouw een jacuzzi

Jacuzzi

Men neme 70 bierkratjes, zwembadzeil, wat houten planken en een aantal creatieve Delftse studenten et voila: een home-made jacuzzi. Dat kan jij natuurlijk ook, maar lukt het nou toch niet om die 70 bierkratjes bij elkaar te drinken, bel dan gewoon even aan bij Robbert en zijn huisgenoten: ze hebben plek voor tien!

Bezoek een kerk

Nieuwe kerk binnen

Meters dikke muren, gigahoge plafonds: in de Nieuwe en de Oude Kerk moét het wel koel zijn. Goed, wij zouden de toren van de Nieuwe Kerk beklimmen even laten in deze temperaturen – maar ook binnen is er genoeg te zien!

Ga voor ijskoffie

ijskoffie

Bakkie pleur veel te warm in deze hitte? Niet als je voor ijskoffie gaat! IJskoffie-fanaat Dave tipte ons al eens waar je de allerlekkerste scoort in Delft.

coffee company

IJskoffie-fanaat Dave tipt: 7 x hier haal je de lekkerste van Delft

Romig, lekker koud en met een goede scheut cafeïne: je vindt het allemaal in een goede ijskoffie. De...

Filmpje pakken

Foto: Wikimedia

Misschien niet het eerste waar je aan denkt in dit weer. Maar als je even helemaal klaar bent met de zon, dan is een bezoekje aan de bioscoop écht heel lekker. Want: geen zon, wel airco én het is waarschijnlijk rustig omdat de rest van Delft zit te barbecueën.

Eet (veel) ijs

ijs-delft

 

Simpel, doeltreffend en vooral héél erg lekker: ijs! Zeker weten dat je van een bolletje of twee (of drie) heerlijk afkoelt. En ijs eten in Delft kan gelukkig op een heleboel plekken. Wij zetten al eens eerder de ijssalons in de stad voor je op een rij. Eet smakelijk! Meer trek in een softijsje? Kijk dan eens hier. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Getipt

adv.