Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Check dit! Deze escaperoom zorgt voor spanning tijdens de quarantaine

Door Rosanne Becker 29 april 2020

Door de coronamaatregelen zijn ook de escaperooms gesloten. Voorlopig dus geen verwoede pogingen om samen met je vrienden te ontsnappen uit een kamer terwijl de tijd doortikt. Of toch wel…?  Er zijn in Delft namelijk niet één, maar twee escaperooms die je online kunt spelen.

De verloren herinnering

Het team van DelftEscape heeft samen met Creators United (een samenwerking met zeventien andere escaperooms in Nederland) het online escaperoomspel ‘De Verloren Herinnering’ ontwikkeld.

Waar gaat het spel over? In een oude kist op zolder vind je als speler allerlei aandenken die een Canadese piloot van zijn grote liefde heeft bewaard. Ze leerden elkaar kennen tijdens de bevrijdingsfeesten in 1945. Maar wie is deze vrouw? En wáár is ze? Zullen zij elkaar ooit nog zien? Iedere puzzel of opdracht brengt je een stukje dichterbij de antwoorden

Je doet mee door je te registreren op de website. Je kunt de online escaperoom met één tot zes personen tegelijk spelen. Tegelijk spelen doe je door te videobellen of door met meerdere laptops thuis te spelen, maar dan wel met maximaal drie man natuurlijk. Het spel ‘De verloren herinnering’ is voor zowel volwassenen als voor kinderen. Voor kinderen is het wel handig als een volwassenen ze kan helpen. Zonder hulp is het spel misschien nog wat te lastig!

Tweede spel

Naast ‘De verloren herinnering’ heeft de organisatie ook nog een tweede spel voor de échte liefhebbers. DelftEscape is namelijk ook een samenwerking aangegaan met Questchest, de creator van deze kist. Tijdens dit spel zoek je in de Romeinse kist naar zes gouden munten die zijn opgeboren door de goden Janus en Miverva. Lukt het jou en je team om de gouden munten te vinden?

Dit spel je kan gespeeld worden voor volwassen en kinderen ouder dan acht jaar. Zorg dat het aantal spelers minimaal twee en maximaal zes personen is. En heel leuk: je krijgt zelfs een tablet en geluidsbox bijgeleverd voor extra spanning!

Wat je moet doen om dit spel thuis te kunnen spelen? Bestel de Romeinse kist via de website, er kan zelfs gekozen worden om hem te laten bezorgen (bezorgkosten zijn vanaf €15,-).


Meer over DelftEscape – Bagijnetoren en Oude Delft ontdekken?

DelftEscape – Bagijnetoren en Oude Delft entertainment

Oude Delft 205A, Delft

Bekijk meer:entertainment

Lees ook

Goed om te weten: Op deze locaties in Delft geldt vanaf nu een barbecueverbod

Met dit lekkere weer werd het afgelopen weekend op sommige plekken in Delft toch drukker dan de bedo...

Daniël en Jordy zeilen onverwachts van Australië naar Nederland. ‘Ik heb hiervoor weleens op de Kaag gezeild’

Een verre reis is voor de gemiddelde wereldbewoner voorlopig geen optie, maar voor de Delftse Daniël...

Opgelet! 5 x deze woningen in Delft staan nét te koop

Ben je op zoek naar een nieuw huis of wil je even gluren welke woningen er sinds kort in Delft te ko...

Zo zag Delft eruit tijdens Koningsdag 2020 [video]

Wat een gekke Koningsdag vandaag, hé? Waar we normaal massaal naar live muziek kijken, de kleedjes v...

Delftse mysteries: Wat doet die toren met koepel daar aan de Kanaalweg?

Als roeier of fietser is het je misschien al wel eens opgevallen: aan de kanaalweg staat een prachti...

Meer over

Doen Getipt

adv.