Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Het bekende hardloopevent Urban Trail komt naar Delft

Door Iris Olsthoorn 14 januari 2020

Laatst maakten we een lijstje met 5 leuke hardloopevenementen, maar we zagen één hele gave wedstrijd over het hoofd. Hardloopevent Urban Trail komt namelijk naar Delft. Tijdens deze bekende run ren je dwars door, over en langs allerlei toffe gebouwen en locaties. 

Echte hardlopers kennen de wedstrijd misschien al uit andere steden zoals Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Op 25 oktober 2020 is de allereerste editie van de KLM Urban Trail Delft. De routes zijn nog niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk zijn er twee afstanden: 5 en 10 kilometer. In andere steden waren bioscopen, kerken, musea en monumenten onderdeel van de route, dus ook hier in Delft kunnen we daarop rekenen.

Niet voor tijd

Er wordt op zondagochtend 25 oktober in drie ‘waves’ gestart om de lopers te verspreiden. De eerste renners gaan van start om 09.30 uur, om 13.00 uur moeten de laatste hardlopers binnen zijn.  Als je binnen bent, staat er een ontbijtje voor je klaar. Er is trouwens geen tijdsregistratie bij dit evenement. ‘Het draait het om de unieke ervaring van het stedelijke parcours’, schrijft de organisatie. Komt mooi uit, want af en toe wil je waarschijnlijk wel even stoppen om een selfie te maken!

De inschrijving voor de KLM Urban Trail Delft is nog niet geopend, maar houd deze website in de gaten als je mee wilt doen.

Lees ook

Joost Verhoeff Delft

Oproep: Wie verdient volgens jou de titel ‘Kleurrijke Delvenaar 2020’?

We wonen in een prachtige stad. Maar Delft zou natuurlijk lang zo leuk niet zijn zonder haar inwoner...
theo-jansen-strandbeesten-marco-zwinkels-4

Tip: op deze plek kun je de beroemde Strandbeesten altijd (gratis) bekijken

Misschien weet je het nog wel: in 2016 was er in Museum Prinsenhof Delft een supergave tentoonstelli...

5 x hardloopwedstrijden in 2020 in Delft en omgeving

Heb jij je voorgenomen om in 2020 iets aan je conditie te doen? Wij hebben de gouden tip voor je: ga...

Meer over

Doen Sport

adv.