Gaaf! The Kik en De Kraaien treden op in Delft tijdens deze bijzondere reeks zitconcerten

Gordon Meuleman

Voor wie na maandenlang concert- en festivalloos leven snakt naar live-muziek, is er goed nieuws. In september en oktober worden er vier zitconcerten gegeven in Delft. De optredens zijn niet van de minste namen: onder meer The Kik en De Kraaien staan op het programma.

De concerten zijn een samenwerking tussen Stichting Pop Promotie Delft, Lijm & Cultuur, STECK en Delfts Collectief. Onder de naam ‘POP’D’ organiseren zij vier live optredens in Lijm & Cultuur. Er is plek voor 100 mensen per avond. Fennie Kostense, een van de organisatoren, vertelt: “In de zaal waarin de optredens plaatsvinden, kun je normaal maximaal 750 mensen kwijt, afhankelijk van wat voor evenement er plaatsvindt. We gebruiken de zaal voor deze seated concerts in de breedte; dus het podium staat tegen de lange kant. Op die manier zit iedereen dichterbij het podium. We groeperen de stoeltjes voor een, twee of meer personen. Zolang je tot één huishouden behoort, mag je bij elkaar zitten.”

Poppodium STECK had in maart en april een reeks concerten gepland, maar die konden door corona niet doorgaan. “Normaal kunnen we zo’n 120 tot 150 kaartjes verkopen voor een concert in STECK. Maar locaties om al die mensen, mét anderhalve meter tussen huishoudens kwijt te kunnen, zijn nogal schaars in Delft. We zijn daarom heel erg blij dat we het bij Lijm & Cultuur tóch kunnen organiseren. De organisatoren en bands moeten hiervoor allemaal wat water bij de wijn doen, maar het is fijn dat er eindelijk weer concerten geven worden.”

Deze bekende bands treden op

12 september – The Kik. Dave Von Raven komt met zijn band The Kik een semi-akoestisch, intiem concert geven. Van hun hit Simone tot Nederlandse versies van The Beatles; ze spelen het allemaal voor je. The Kik heeft geen supportact, maar speelt twee keer dezelfde sessie.

19 september Ten Times a Million. Deze band komt hun energieke rockanthems ten gehore brengen. Deze band was geboekt voor Pinkpop ’20, maar dat kon helaas niet doorgaan. Ze hebben dus nog heel wat rockenergie over.

25 september – De Kraaien. Oefen alvast maar met zittend dansen, want wedden dat je wilt bewegen als zij hun hit ‘Ik vind je lekker’ voor je spelen!

3 oktober – Monomyth. Space- en stonerrockband Monomyth toert normaal door Europa en staat op festivals als Roadburn, Desertfest, Paaspop, Noorderslag en Reeperbahn. Maar deze zaterdag in oktober vind je ze dus gewoon in Delft.

Ook Delfts talent

Wat deze concerten extra leuk maakt, is de samenwerking met Delfts Collectief. Zij verzorgen namelijk supportacts van Delftse bodem. Op die manier zie je dus niet alleen je favoriete bekende band, maar ook het leukste talent uit Delft en omgeving. Bij Monomyth is de supportact bijvoorbeeld The Mountains are Calling. Welke andere supportacts optreden, wordt later bekend.

Wil je er een compleet avondje uit van maken, dan kan dat ook. Voorafgaand aan de optredens kun je reserveren voor een driegangendiner bij Restaurant Het Experiment op het terrein van Lijm en Cultuur. Vanaf je eettafel loop je vervolgens zo de concertzaal in.

Tickets voor de optredens koop je hier. In het filmpje hieronder zie en hoor je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten:

POP'D concerten bij Lijm en Cultuur!

POP'D is Pop-up Pop in Delft!Eindelijk weer concerten in Delft! Stichting Pop Promotie Delft en Delfts Collectief bundelen de krachten en presenteren POP'D! In deze eerste serie slaan zij de handen ineen met Lijm & Cultuur en STECK podium – club – bar! Onder de naam POP'D vinden er seated concerten voor 100 bezoekers plaats in de Centrale bij Lijm en Cultuur. POP'D is Pop-up Pop in Delft!De concerten die in maart en april in het Delftse podium STECK zouden plaatsvinden konden geen doorgang vinden vanwege Corona. Ook evenemententerrein Lijm en Cultuur en het hier gevestigde Improve zijn door de Corona crisis getroffen. Stichting Pop Promotie Delft is maar wát blij dat Lijm en Cultuur haar faciliteiten beschikbaar wil stellen om tóch concerten mogelijk te maken.Delfts Collectief verzorgt de support acts. Op deze manier krijgen Delftse bands ook weer de kans om op te treden én op hetzelfde podium als de gevestigde namen van de hoofd acts.Maak er een complete avond uit van en kom eerst lekker eten bij Restaurant Het Experiment (op hetzelfde terrein). Je geniet al van een drie gangen POP'D diner voor 25 euro pp. Vanaf het restaurant loop je direct de concertzaal in. Na afloop van de concerten is er ook nog de mogelijkheid om een drankje te drinken. Het terrein sluit om 24 uur.Zaterdag 12 september POP'D // The Kik – akoestisch – dubbele show!Dave von Raven en zijn mannen in (semi-)akoestische opstelling zoals je ze zelden of nooit eerder zag. De voltallige band speelt een bloemlezing uit hun volledige oeuvre. Van Simone tot Angela en van Boudewijn de Groot tot (Nederlandstalige bewerking(en)) van The Beatles. En Armand niet te vergeten. Akoestisch maar met de energie, bravoure en humor die The Kik zo eigen maakt. Zonder ooit in te boeten aan muzikale kwaliteit. Intiem en onvergetelijk. Zaterdag 19 september POP'D // Ten Times A Million + support ORDR!Klinkt als: The Amazons, Kings Of Leon, Nothing But ThievesHun optreden op Pinkpop '20 ging helaas niet door, maar Jan Smeets neemt de melodieuze rockanthems van het kaliber Foo Fighters en Arctic Monkeys van Ten Times a Million wél mee naar Pinkpop '21! Kan je niet zo lang wachten? Koop dan nú je tickets! Vrijdag 25 septemberPOP'D // De Kraaien + support Zielige DoosKlinkt als: Haagse alleskunners met nieuw werk Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee en dit alles met een knipoog. Hoe zullen de Kraaien hun seated show neerzetten? Dit is je kans om De Kraaien met ‘Ik vind je lekker' en ‘Pechvogel' eens van heel dichtbij te zien! Zaterdag 3 oktoberPOP'D // Monomyth + support The Mountains Are CallingKlinkt als: Pink Floyd, Ariel Pink, Steve ReichDe band debuteerde in 2013, toert sindsdien door heel Europa en speelde op festivals als Roadburn, Desertfest, Paaspop, Noorderslag en Reeperbahn. Ze verzetten de grenzen van space- en stonerrock en zijn nu met hun spannende instrumentale soundscapes te zien in deze bijzondere setting.

Posted by STECK podium – club – bar on Tuesday, 25 August 2020

Lees ook

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Dit Delftse festival organiseert een speciale online editie”

Dit Delftse festival organiseert een speciale online editie

Chronos - Delft Fringe Festival 2018 -
Ga naar “Kijktip! Delft is binnenkort te zien in een eigen tv-serie”

Kijktip! Delft is binnenkort te zien in een eigen tv-serie

Ga naar “Bijzonder! Op deze originele plek in Delft geef je het ja-woord”

Bijzonder! Op deze originele plek in Delft geef je het ja-woord

In onze gids

Ga naar “Taps & Chaps”

Taps & Chaps

 • Cafés
Webshop Delft Bier Taps & Chaps

Nu geopend

Ga naar “The Sushi Palace Delft”

The Sushi Palace Delft

 • Minervaweg 12
 • Sushi restaurants
 • 13:00 - 21:30

Nu geopend

Ga naar “Tis Altijd Lente”

Tis Altijd Lente

 • Nassauplein 56A
 • Bloemisten
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Koster Sportclub is weer open (buitenlocatie)”

Koster Sportclub is weer open (buitenlocatie)

 • Koster Sportclub
 • Geldig t/m 30 april 2021

Topper

Ga naar “Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39”

Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Princes tonijnstukken en sardines van € 3,30 voor € 1,65”

Princes tonijnstukken en sardines van € 3,30 voor € 1,65

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Hangstoel Swing van € 179 voor € 159”

Hangstoel Swing van € 179 voor € 159

 • Xenos
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49”

AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021

Vacatures

Ga naar “Orderpicker”

Orderpicker

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Medewerker catering”

Medewerker catering

 • Broodje Delft
 • Fulltime/Parttime
broodje delft
Ga naar “Woonbegeleider gehandicaptenzorg”

Woonbegeleider gehandicaptenzorg

 • Samen Professionals
 • Fulltime
Ga naar “HR-Medewerker”

HR-Medewerker

 • Krosto Techniek
 • Fulltime
Ga naar “Projectcoördinator FT”

Projectcoördinator FT

 • Uitzendbureau IJsselmonde B.V.
 • Fulltime