Gaaf! Delftse Museumnacht voor volwassenen krijgt een opvolger

Door Iris Olsthoorn 24 oktober 2018

We weten niet hoe het met jullie zit, maar hier op de redactie balen we stiekem een beetje dat Museumnacht Delft voortaan speciaal voor kinderen is. Maar er is leuk nieuws! De organisatoren van Museumnacht komen met een opvolger: HighLight. Dit bijzondere festival op zaterdag 17 november staat in het teken van kunst en technologie.

De organisatie van Museumnacht slaat voor HighLight de handen in een met de TU Delft. Net als zijn voortganger voert HighLight je naar allerlei plekken in Delft. Op acht verschillende locaties zorgen licht- en geluidskunstenaars ervoor dat al je zintuigen op scherp staan.

De route

De route die is uitgestippeld loopt langs plekken als Museum Paul Tetar van Elven, OPEN, het Science Centre, DUWO en de Sigarenfabriek. Ook in de grachten in de binnenstad zijn allerlei lichtkunstwerken te zien. En net als bij museumnacht is het heus niet alleen kijken naar kunst, het is ook meedoen! Er staat voor ieder wat wils op het programma: als je van een intellectuele uitdaging houdt, ga je bijvoorbeeld naar een debat over Artificial Intelligence in Theater de Veste. Is dat niet je ding, dan speel je gewoon een interactief spel op een van de locaties.

Tot slot kun je na al het gewandel óók nog met je voetjes van de vloer, want Tango Soundsystem draait tot laat in de avond in Theater de Veste.

Wiewatwaar: zaterdag 17 november vanaf 16.00 uur. Kaartjes koop je hier en kosten maximaal €17,50.

Meer over

Doen Getipt

adv.