Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de status van Delftse evenementen en festivals in 2021

Door Iris Olsthoorn 2 januari 2021

In het jaar 2020 werden veel evenementen afgelast vanwege het coronavirus. Ook voor aankomend jaar is nog een hoop onzeker. Sommige feestjes zijn inmiddels al afgelast, bij andere festivals is de organisatie hoopvol aan het voorbereiden. We zetten voor je op een rijtje wat de status is van verschillende Delftse festivals. 

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Bluesfestival

bluesfestival in de kromstraat steck de kurk bebop
Arthur Ebeling. Foto: Klaas Fopma

Status: afgelast 

Halverwege november 2020 liet de organisatie al weten dat het Affligem Blues Festival niet door kan gaan. De 23ste editie moest plaatsvinden in februari 2021. De organisatie verwacht dat het dan nog niet mogelijk is om livemuziek te maken in volle cafés en clubs. Een andere, ruimere locatie zoeken is geen optie, omdat juist de café-optredens de grote attractie vormen. Dat wordt dus een jaartje wachten!

Oranjekoorts en Koningsdag

oranjekoorts-koningsnacht-delft-62

Status: nog onbekend

Op 26 en 27 april 2021 hopen we natuurlijk van harte dat we feestend op de Markt kunnen staan en op de traditionele rommelmarkt kunnen struinen. De organisatie van Oranjekoorts maakte na de afgelasting van vorig jaar wel bekend dat je ticket voor 2020 ook in 2021 nog geldig zou zijn. Nu, vele maanden later, lijkt het er helaas nog niet op dat we in april met veel mensen tegelijk op één plek kunnen samenkomen. Er is navraag gedaan bij de organisatie. Weten wij meer, dan hoor je dat uiteraard van ons.

Golden Tenloop

Foto: Roel van Dorsten / Golden Tenloop Delft

Status: nog onbekend

Vorig jaar moest de Golden Tenloop helaas afgelast worden. Dit jaar valt Hemelvaart op donderdag 13 mei, over iets meer dan vijf maanden dus. Normaal maakt de organisatie rond december bekend wanneer de inschrijving voor de hardloopwedstrijd opent. Dat is op dit moment nog niet gebeurd. De organisatie laat weten: “We hebben al diverse online vergaderingen achter de rug. We onderzoeken de mogelijkheden en houden alle opties open.”

Delft Fringe Festival

Chronos - Delft Fringe Festival 2018 -
Foto door Jurjen Bolsenbroek

Status: gaat voorlopig door

Het is de bedoeling dat Delft Fringe Festival in 2021 gewoon doorgaat! De organisatie van dit theaterfestival geeft op de website aan dat zij opzoek zijn naar grotere locaties, waar (als het nog nodig is deze zomer) plek is om dertig mensen op anderhalve meter afstand te laten zitten. Het festival vindt plaats tussen 27 mei en 6 juni 2021. De makers die in 2020 zouden optreden, worden dit jaar weer uitgenodigd om mee te doen.

Mooi Weer Spelen

Foto Carla v.d. Drift- Mooi Weer Spelen 2020

Status: gaat door & wordt deels verzet naar 2022

De Mooi Weer Spelen zou in 2020 een grote show (Mother Earth) geven op de Markt én straattheater verzorgen in Poptahof. Helaas moest de show op de Markt afgelast worden. In september kon het festival in Poptapark met de nodige maatregelen wel doorgaan. De organisatie schrijft op de site dat zij ervanuit gaan dat het Poptapark-onderdeel in 2021 weer door kan gaan. Dit staat gepland van 18 tot en met 20 juni. De Pink Floyd show op de Markt is verzet naar 2022.

Westerpop

westerpop 2018
Foto: Marc de Jong

Status: gaat voorlopig door

De organisatie van Westerpop liet onlangs weten dat zij ondanks alle onzekerheid toch bezig zijn met de voorbereidingen. De 29ste editie zou op 16 en 17 juli moeten plaatsvinden. Mocht het tegen juli 2021 rustig genoeg zijn om een festival als Westerpop door te laten gaan, én alle voorbereidingen zijn gelukt, dan mag je straks met of zonder vaccinatie naar binnen bij het festival. Wel denkt Westerpop dat testen bij de ingang bijvoorbeeld een uitkomst zou kunnen zijn, mits daarvoor goed ontwikkelde sneltesten beschikbaar zijn.

Mocht het toch niet door kunnen gaan, dan heeft Westerpop met de gemeente afgesproken om in 2022 terug te komen.

Varend Corso

Status: in voorbereiding 

Afgelopen zomer zou het Varend Corso voor het eerst een nieuwe route varen met daarin ook een tochtje naar Den Haag. Dat kon niet doorgaan. De organisatie is nu ondanks alle tegenslagen toch bezig met de voorbereidingen. “De organisatie streeft ernaar dat de corsostoet in de zomer van 2021 kan varen, volgens de dan geldende richtlijnen, in het eerste weekend van juli, met meer dan 45 boten én een route naar Den Haag.” Als dan hetzelfde routeschema aangehouden wordt, komt de stoet op vrijdag 2 juli langs Delft.

Jazz Festival Delft

Tijdens een eerdere editie van het Jazz Festival. Foto: Gwenyth Janssen Lok

Status: nog onbekend 

Jazz Festival Delft vindt meestal plaats in het eerste weekend van augustus. Tijdens dit festival vind je op een stuk of dertig locaties in de stad te gekke optreden. Op dit moment heeft de organisatie van het festival nog niets bekend gemaakt over de editie die in 2021 plaats zou moeten vinden. Het voordeel aan het festival is dat een deel van de optredens buiten plaatsvinden. Wat tegen de zomer mogelijk is, is net als bij veel andere festivals nog afwachten.

Taptoe

Delft - Taptoe
Delft Image Bank

Status: gaat voorlopig door 

Taptoe Delft vindt normaal eens in de twee jaar plaats. Afgelopen editie werd in het voorjaar van 2020 al afgelast door de organisatie. Toen meldden zij dat ze hard aan het werk gingen om het festival in 2021 terug te laten keren. Deze editie staat gepland voor 10 en 11 september 2021 en de organisatie is bezig met de voorbereidingen. Wie kaartjes had voor 2020, kan ze inruilen voor ticket voor dit jaar.

Lichtjesavond

lichtjesavond kerstboom

Status: nog onbekend 

Lichtjesavond is een van de laatste evenementen van het jaar. In 2021 zou het moeten plaatsvinden op 14 december. Het is natuurlijk nog veel te ver in de toekomst om iets zinnigs over dit evenement te kunnen zeggen. De organisatie sprak afgelopen december tijdens de digitale uitzending wel de wens uit om in 2021 weer een ‘normalere’ editie te vieren.

Lees ook

legermuseum arsenaal delft swim to fight cancer

In deze panden opent in 2021 iets nieuws

Iets om naar uit te kijken in 2021: er openen weer behoorlijk wat nieuwe restaurants en winkels in o...

Delft krijgt waarschijnlijk winterterrassen én weer extra terrasruimte in 2021

Delftenaren konden afgelopen zomer plaatsnemen op een heleboel nieuwe of uitgebreide terrassen en te...

Op deze data vallen de schoolvakanties in Delft in 2020 – 2021

Nu de vakantiebestemmingen door de coronamaatregelen beperkt zijn, maken we stiekem al vakantieplann...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws

adv.