Eva tipt: drie superleuke én duurzame cadeaus voor de feestdagen

Door Eva de Haan 8 november 2018

In deze serie ga ik als nieuwe Delftenaar op onderzoek uit naar duurzame initiatieven in Delft. Eens per twee weken vind je op indebuurt een nieuwe aflevering van de Duurzame Donderdag (door mij, Eva) in Delft! Dit keer: duurzame cadeau’s kopen in de decemberperiode.

De pepernoten liggen al maanden in de schappen en het wordt voor 6 uur donker. De feestdagen komen er nu echt aan! Ik heb thuis al lootjes getrokken, dus het is hoog tijd om een verlanglijstje te maken.  Omdat ik schrijf over duurzaamheid, probeer ik een duurzame twist te geven aan mijn verlanglijst. In plaats van het vragen en weggeven van meer spullen, kun je namelijk ook een ervaring weggeven! Ervaringen kunnen duurzamer zijn dan spullen, en het krijgen (en geven!) van ervaringen maakt ook nog eens gelukkig.   Drie tips van mij:

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Een workshop of cursus

Leuk om weg te geven, nog leuker om samen te doen. Ik ga zelf volgende week een workshop terrarium maken bij Groene Vingers doen. Leuk om wat extra groen in huis te halen, en leuk om samen met een vriend(in) aan je eigen plantenkunstwerk te werken. Ook heb ik een workshop ‘Creatief schrijven’ bij De Vak centrum voor de kunsten gedaan, waarna ik me heb aangemeld voor de volledige cursus. Naast schrijven is er een ruim aanbod voor dans, muziek, en creatieve cursussen bijvoorbeeld op het gebied van fotografie. Op het gebied van koken en eten zijn er leuke workshops te volgen in Delft. Zo biedt de Lelie een chocoladeworkshop aan en kun je leren koken bij Puro Cucina. Kortom: genoeg leuke workshops en cursussen om cadeau te doen.

 Film of theaterbezoek

pathe delft bioscoop

Meer zin in een passieve ervaring? Zak weg in een stoel (of loveseat in het geval van Pathe!) bij de film of in het theater. In Delft kun je voor de film terecht bij Pathe en bij filmhuis Lumen (voor de minder bekende arthousefilms). Ook voor de low-budget Sint of kerstman is er een uitje mogelijk: een kaartje voor een Theatercollege in Theater de Veste heb je al vanaf 5 euro.

Een (koffie/taart/ijs) strippenkaart

bijzondere koffie delft

Wie wordt er niet blij van lekker eten en drinken? Een paar verjaardagen geleden kreeg ik een ijs-strippenkaart cadeau. Dat staat me nu nog bij, omdat ik me tien keer (!) kon verheugen op een klein cadeautje. Nu is niet het meest logische seizoen voor een IJs-strippenkaart, maar wel voor koffie (en taart!). Een tegoedpas is bijvoorbeeld te verkrijgen bij het Stads Koffyhuis, of  ga voor een old-school strippenkaart bij de Coffee Company.

En als je dan toch echt graag spullen wil geven, denk dan eens aan shoppen bij een kringloopwinkel!

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.