Eropuit met de kinderen: dit is er de komende tijd te doen in Delft

Wil je de komende weken even weg met je kinderen, maar ben je intussen wel uitgekeken op de speeltuin? Dan is er genoeg te doen in Delft om de zinnen eens te verzetten. Bloei Delft zocht uit wat voor leuks er de komende twee weken op de agenda staat:

Los Lopend Wild XS

Foto: LoslopendWild via Theater de Veste

Je kunt zaterdagmiddag 25 maart met je kinderen naar een heus minifestival in Theater de Veste. Er zijn drie humoristische theaterstukken met de namen ‘Playstation’, ‘Kronkel’, en ‘Vlieg’. Na afloop is er de mogelijkheid om mee te doen aan een leuke breakdance- of theaterworkshop.

Wiewatwaar: Zaterdag 25 maart van 15.00 tot 16.00 uur. Voorafgaand aan de voorstelling is er een backstagetour van 13.35 tot 14:45 uur. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek met de spelers. Kosten zijn €13,50 (inclusief glas limonade) voor kinderen en €18,50 voor volwassenen

Bak je eigen eierkoek

Foto: Hoeve Biesland

Bakkerij Bronswijk is verhuisd naar Hoeve Biesland in Delfgauw en heet nu Bakkerij Hoeve Biesland. Bakker Jan laat graag de nieuwe bakkerij zien en organiseert daarom aanstaande zaterdag een open dag. Zo kun je zien waar Jan voortaan zijn brood bakt. Ook voor kinderen is het feest: zij mogen zelf een eierkoek bakken in de bakkerij!

Wiewatwaar: Zaterdag 25 maart van 11.00 tot 15.00 uur bij Hoeve Biesland aan de Bieslandseweg 1 in Delfgauw.

Test een muziekinstrument

Wil jouw kind misschien een muziekinstrument gaan bespelen? Dan kunnen ze woensdag 29 maart na schooltijd naar de Delftse Muziekbeurs om het eens uit te proberen. Kinderen en volwassenen zullen hier laten horen en zien hoe hun instrument klinkt.

Wiewatwaar: Woensdag 29 maart van 13.00 tot 15.00 uur bij Vrijeschool Widar aan De Meesterstraat 2.

Voorleescafé Lente

Voel je al de vlinders in je buik? En ruik je de geur van het gras? Zie je de bloemen al opkomen? En als je goed luistert hoor je dan de vogels fluiten? En doe je dit allemaal terwijl je huppelt? Dat komt omdat de lente er weer is! Woensdagochtend 29 maart viert Studio Springboon de lente tijdens het voorleescafé bij Groenrijk ’t Haantje met extra vrolijke verhaaltjes. Na het voorlezen kunnen je kinderen tegen een kleine vergoeding iets moois knutselen.

Wiewatwaar: Het voorlezen is van 10.00 tot 10.30 in het tuincafé van Groenrijk het Haantje, de toegang is gratis.

Scoor goedkope kinderkleding

Foto: Bengelbeurs

Op vrijdagavond 31 maart en zaterdagochtend 1 april kun je naar de Bengelbeurs! Je vindt hier tweedehands kinderkleding van maat 80 tot en met maat 164. Je zorgt met je aankopen ook nog eens voor een betere wereld: een groot deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Zorg dat je er op tijd bij bent, want het is vaak behoorlijk druk op de beurs. En neem een eigen shopper mee!

Wiewatwaar: Vrijdag 31 maart 2017 van 19:00 uur – 21:00 uur en zaterdag 1 april 2017 van 10:00 – 12:00 uur in de Immanuelkerk aan de Schoemakerstraat 1. Entree is gratis en je kunt betalen met je pinpas.

Op de foto met Buurman en Buurman


Even in de stemming komen…

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie instellingen

Op zaterdag 1 april komen Buurman en Buurman een kijkje nemen in winkelcentrum De Hoven. Kom ze de hand schudden, ga met ze op de foto en geef ze een dikke knuffel! Tussendoor moeten Buurman en Buurman wel even uitrusten en iets drinken, dus het kan zijn dat je eventjes staat te wachten.

Wiewatwaar: Zaterdag 1 april om 14.00, 15.00 uur en 16.00 uur kan je met Buurman en Buurman op de foto. Neem je eigen telefoon of camera mee!

Koeien melken en lammetjes knuffelen

kindereboerderij buytendelftHet weekend van 1 en 2 april is het groot feest bij Stadsboerderij en Waterspeeltuin BuytenDelft. Op zaterdag kun je bijvoorbeeld koeien melken, lammetjes knuffelen, roofvogels bekijken en een bijenspeurtocht volgen. Op zondag kun je onder andere een ponyritje maken, schminken en een stormbaan parcours volgen. Ook is er op de zondag een theatervoorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar door Deepdeep. Kijk hier voor het hele programma.

Wiewatwaar: Op 1 en 2 april van 09.30 tot 17.00 uur. Entree is gratis, voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd (neem contact geld mee!). Kaartjes voor de theatervoorstelling van 2 april kosten €5 per persoon en zijn vooraf te koop via de website van Deepdeep. De voorstelling vindt plaats om 10.30 uur, 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur.

Ontdek de circusartiest in jezelf

jongleren
Foto: Wikipedia

Schuilt er een circusartiest in jouw kind? Dan moet je zondag naar de circusspeelplaats van CircusKabel! Er zijn die middag verschillende workshops zoals jongleren, diabolo en fietsen op een eenwieler. Ook als je niet zo’n beste artiest blijkt te zijn, is het leuk: er zijn verspreid over de middag verschillende circusacts.

Wiewatwaar: Zondag 2 april van 12.00 tot 17.00 uur in Sporthal Buitenhof. De workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor kinderen vanaf 3 jaar is er een speelplek aanwezig. Kosten zijn €5 als je alleen komt, €8 voor een volwassene met kind en €10 voor een volwassene met twee kinderen.

Klassieke concerten voor kids

Juf Félice en Trio Krul organiseren weer drie prachtige klassieke mee-doe concerten in Delft! Voor kinderen van 0 tot 18 maanden spelen ze een sprookjesachtige babyconcert. Daarnaast spelen ze het kinderconcert ‘Boeffie Trommelt’ voor kinderen van 1 tot 6 jaar oud. Na het kinderconcert is er een Meet&Greet met de muzikanten en hun instrumenten.

Wiewatwaar: Zondag 2 april in het Rietveld Theater aan het Rietveld 49. Er zijn twee babyconcerten, van 09.45-10.15 uur en van 12.00-12.30 uur. Het kinderconcert vindt plaats van 10.30-11.15 uur. Kosten zijn €8,50 p.p. voor het babyconcert en €9,50 p.p. voor het kinderconcert. Reserveren vooraf kan via www.hoenu.nl, betalen gebeurd aan de deur (pinnen is niet mogelijk).

Met dank aan Bloei

Bloei DelftDit overzicht is gemaakt door Bloei Delft. Bloei is hét online platform voor (aanstaande) ouders uit Delft met kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar oud. Zoals we allemaal weten, vliegt de tijd voorbij als je zwanger bent of kinderen hebt. Bloei zorgt ervoor dat je niks hoeft te missen! Op Bloei vind je de leukste activiteiten, hotspots en diensten. Zo hoeft niet elke ouder het wiel op nieuw uit te vinden. Check ook de Bloei Agenda voor de meest actuele activiteiten en events voor ouders en kids in de regio.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Verborgen parel: bijna niemand weet van dit prachtige huis in Delft”

Verborgen parel: bijna niemand weet van dit prachtige huis in Delft

Aangeboden door Hendrick de Keyser Monumenten

Huis Van Meerten in Delft is een museumwoningen van Hendrick de Keyser Monumenten
Ga naar “Deze toffe dingen doe je dit weekend in Delft (30 sep – 2 okt)”

Deze toffe dingen doe je dit weekend in Delft (30 sep – 2 okt)

Ga naar “5 x alles wat je wil weten over IKEA Delft”

5 x alles wat je wil weten over IKEA Delft

IKEA Delft

In onze gids

Ga naar “Bistro Mes Amis”

Bistro Mes Amis

 • Hippolytusbuurt 10
 • Restaurants en horeca
 • 15:00 - 22:00
Bistro Mes Amis (foto indebuurt) (3)Bistro Mes Amis (foto indebuurt) (3)

Nu geopend

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)

Nu gesloten

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Orderpicker Delft”

Orderpicker Delft

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “E-commerce Manager”

E-commerce Manager

 • FYGI
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!”

Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!

 • Runningtherapie Iris
 • Van 10 okt t/m 2 jan

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper