Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Duinrell, Blijdorp en meer: 7 x deze amusementsparken in de regio zijn weer open

Door Iris Olsthoorn 27 mei 2020

Voor grote en kleine mensen die dol zijn op achtbanen, waterspeeltuinen of dierentuinen was het de afgelopen maanden best een beetje afzien. Maar er is goed nieuws: veel amusementsparken in de regio gaan binnenkort weer (voorzichtig) open, of zijn zelfs al even open. Het bezoekje zal er wel iets anders aan toe gaan dan normaal. We zetten een aantal dagjes uit in de regio voor je op een rij:

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Duinrell

ANP XTRA ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Pretpark Duinrell in Wassenaar is sinds kort weer open. Natuurlijk gelden alle regels van het RIVM tijdens je bezoek. Verder neemt het pretpark maatregelen om de drukte te beperken. Zo kun je alleen van te voren online tickets kopen voor een bepaalde dag. Duinrell hanteert een maximaal aantal bezoekers. In het park gelden looproutes, bij sommige attracties moet je wachten in de daarvoor aangegeven vakken.

Ook kun je weer naar het Tikibad toe. Om de drukte te beperken mag je maximaal twee uur in het Tikibad blijven. Verder is de bandenglijbaan dicht, en kunnen ook de douches en lockers niet gebruikt worden. Hier lees je meer.

Diergaarde Blijdorp

ANP

Sinds woensdag 20 mei is Diergaarde Blijdorp in Rotterdam weer open voor abonnementhouders. Vanaf 1 juni openen de deuren ook weer voor mensen zonder abonnement. De dierentuin werkt met tijdsloten en je kunt alleen langskomen als je gereserveerd hebt. De belangrijkste regel: houdt ‘1 gorilla’ (1.5 meter) afstand. Verder behoor je speciaal uitgezette looprichtingen en -routes te volgen. Bijna alle dieren zijn te zien, maar soms wel van een grotere afstand dan dat je gewend bent. Overdekte verblijven zoals het Oceanium, Amazonica en Krokodillenrivier zijn geopend. Een paar binnenverblijven zijn wel dicht, zoals Taman Indah en het binnenverblijf van de gorilla’s. Lees hier de rest van de regels. 

Drievliet

Archieffoto. ANP

Een dagje Drievliet, wie wil dat nou niet. Voor iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt is er goed nieuws: de poorten van het pretpark openen op 1 juni weer. In de maand juni is Drievliet alleen nog in de weekeinden open. Vanaf 1 juli kun je er ook weer doordeweeks terecht. Kaartjes koop je via de site van Drievliet, waar je een dag en tijdslot boekt. Het pretpark heeft eenrichtingsverkeer ingesteld in het park en meldt dat attracties die een veiligheidsrisico vormen, gesloten zijn. Om welke attracties het precies gaat is op dit moment niet bekend.

Madurodam

Foto: Madurodam

Gekleurde markeringen op de looppaden, desinfectiepunten en bezoek volgens een tijdslot: op deze manier werkt Madurodam de komende tijd. Het miniatuurpark is sinds kort weer open en heeft op dit moment zelfs een bijzondere tentoonstelling met een levensgroot Dakota-vliegtuig: The Flying Dutchman. Kinderen tot en met 6 jaar mogen doordeweeks gratis naar binnen, tot en met 3 juli. Hier lees je meer.

Waterspeeltuin Plaswijckpark

Foto: Plaswijckpark

Sinds 26 mei is Waterspeeltuin Plaswijckpark in Rotterdam weer geopend. Om een veilig uitje te garanderen, zijn er verschillende maatregelen getroffen in het park. Zo is de apenspeeltuin gesloten, de horeca alleen geopend voor afhalen en op sommige wandelpaden uitsluitend eenrichtingsverkeer toegestaan. Ook moet je voor je bezoekje reserveren (óók als abonnementhouder), want de waterspeeltuin werkt met een maximaal aantal bezoekers. De complete lijst met maatregelen is hier terug te vinden.

Avifauna

ANP

Vanaf 30 mei gaat vogelpark Avifauna weer open. Om te zorgen dat jij met je gezin 1.5 meter afstand kunt houden van andere gezinnen, loopt er door het hele park een eenrichtingsverkeer-route. Ook bij het vogelpark moet je van te voren online een tijdslot reserveren. Op die manier zorgt Avifauna ervoor dat het niet te druk wordt. Op sommige plekken, zoals in de speeltuin en de Lori Landing, gelden extra regels. Deze staan op borden en worden gecommuniceerd door aanwezige medewerkers. Het is vanwege de veiligheid tijdelijk verboden dieren te voeren. Avifauna zorgt op meerdere plekken voor handenwasstations en desinfectiemateriaal. Lees hier de regels nog eens door.

Archeon

Foto: Wikimedia/ Ziko van Dijk

Het Archeon is een heerlijk park voor kinderen die gefascineerd zijn door de oudheid! Sinds kort zijn de deuren van het park weer open, maar je kunt alleen op reservering naar binnen. Dat geldt ook als je een Museumjaarkaart hebt. Ook in het Archeon geldt natuurlijk dat je 1.5 meter afstand houdt. Het park heeft een bijzondere manier om daarop toe te zien: bij binnenkomst ontvang je een wilgentak van 1.5 meter lang zodat je jezelf kunt controleren. Andere maatregelen in en rondom het park zijn bijvoorbeeld: er wordt op het parkeerterrein steeds één parkeervak overgeslagen voor voldoende ruimte bij in- en uitstappen, voor de ingang zijn wachtvakken ingericht en in het park geldt één verplichte looproute. De activiteiten in het park gaan door, spullen daarvoor worden na afloop goed schoongemaakt. De tempelceremonie en het gladiatorengevecht gaan ook door. Hier lees je meer.

Vind je misschien ook leuk:

Zo ziet een filmpje pakken er straks uit in de Delftse bioscopen

Veel filmliefhebbers baalden als een stekker toen de bioscopen moesten sluiten vanwege het coronavir...
zwembad kerkpolder

Hoera! Op deze data openen de zwembaden in Delft weer

Goed nieuws voor alle waterratjes in Delft. Zowel Zwembad Kerkpolder als het Sportfondsenbad hebben ...

5 x dingen om te doen tijdens Pinksteren in Delft

 Lekker hé, zo’n extra dagje vrij met Pinksteren. Dit jaar valt het op zondag 31 mei en maandag 1 ju...

Op rolletjes! 3x mooie skeelerroutes in Delft en omgeving

Naar de sportschool gaan om je in het zweet te werken, zit er helaas nog even niet in. Wat wél een o...

Lekker weer in aantocht! Hier in Delft bestel je een BBQ-pakket

Dat we thuis moeten blijven, betekent niet dat we onszelf niet mogen verwennen. We zijn gezegend met...

Even afkoelen? Bij deze ijssalons in Delft kan je ijs meenemen voor thuis

Deze zonnige dagen vragen om korte mouwen, een zonnebril op je neus en natuurlijk een lekker ijsje i...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.