Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doen in Delft: 15 x tips voor de leukste uitjes

Door Iris Olsthoorn 16 januari 2019

Of je nu voor het eerst onze mooie stad Delft bezoekt, of er al jaren woont, tips om leuke dingen te doen zijn altijd welkom toch? Wij zetten op een rij wat je zoal kunt doen in Delft. 

Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

Kerktoren beklimmen

henk carillon nieuwe kerk algemene foto wintertijd zomertijd

Goed, het is een beetje een open deur. Maar het is nu eenmaal héél erg gaaf. Ook als je het al twintig keer gezien hebt. Je moet even wat traptreden op –  376 om precies te zijn – maar dan heb je ook wat. Namelijk het mooiste uitzicht over jouw geliefde stadje én nog veel verder. Heb jij de Nieuwe Kerk nog nooit beklommen? Hup, ga dat dan heel snel doen!

Museum Prinsenhof Delft

Rondleiding Prinsenhof

Het is nooit te laat om meer over je eigen stad te leren. Het Prinsenhof is zeker het bekendste museum in Delft en een belangrijke, historische plek. (Nee we gaan je niet vertellen waarom. Als je dit niet weet moet je je schamen..) Let wel op: ook toeristen weten dondersgoed hoe bijzonder dit plekje is, daarom is het handig te gaan voordat het toeristenseizoen losbarst.

We hebben trouwens nog veel meer supergave musea in Delft, kijk maar eens in dit lijstje. 


Meer over Museum Prinsenhof Delft ontdekken?

Museum Prinsenhof Delft musea

Gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

Bierrondvaart

zoen-van-delft-aad-van-der-hoeven-5
Aad van der Hoeven met een van zijn lokale biertjes.

Je kunt natuurlijk in een ‘normale’ rondvaartboot stappen, want dat is best gaaf. Maar wat nóg leuker is? Een bierrondvaart met Bierhistorie Delft. Delft was ooit namelijk dé bierhoofdstad van Nederland en daar vertelt Aad van der Hoeven je graag alles over. Tijdens de tocht drink je een aantal bijzondere bieren met een historisch tintje. De bierrondvaart wordt een paar keer per jaar georganiseerd. Op de website van Bierhistorie Delft vind je wanneer precies.

Science Centre Delft

Het Science Centre van de Technische Universiteit Delft
Science Centre Delft

Wil je een actief doe-het-zelf uitje dat ook geschikt is voor kinderen? Dan is Science Centre Delft het ideale dagje uit. Hier kun je naar alle hartenlust je innerlijke techneutje los laten gaan. Kijk ook eens op de website als je hier een kinderfeestje wilt organiseren of een workshop voor volwassenen wilt volgen.


Meer over Science Centre Delft ontdekken?

Science Centre Delft entertainment

Gesloten10:00 - 17:00

Mijnbouwstraat 120, Delft

Bekijk meer:entertainment

De Porceleyne Fles

porceleyne-fles-delftsblauwe-dagen-1
Foto ANP

Iedereen kent de Porcelyne Fles natuurlijk wel, maar wist je dat je er ook hele leuke workshops kunt doen? Wil jij je eigen échte Delfts Blauwe tegeltje, vaasje of bordje maken? Dat kan. Ook heel leuk als teambuilding uitje met je werk of familie.


Meer over Royal Delft ontdekken?

Royal Delft musea

Gesloten09:00 - 17:00

Rotterdamseweg 196, Delft

Bekijk meer:musea

Gereedschapsmuseum Mensert

gereedschapsmuseum mensert

Heel leuk voor je neefje of buurjongentje die gek is op Bob de Bouwer. Delft heeft een heus gereedschapsmuseum. Zagen, boren, bijtels, hamers, nagel, in alle soorten en maten: Mensert heeft het. Het museum is een verborgen pareltje. Het ligt midden in de binnenstad, tussen de Voorstraat en Verwersdijk in, in een gebouw waarvan je nooit verwacht dat er een museum in schuil gaat.


Meer over Gereedschapsmuseum Mensert Delft ontdekken?

Gereedschapsmuseum Mensert Delft musea

Drie Akersstraat 9, Delft

Bekijk meer:musea

Lekker ouderwets bioscoopje pakken

Filmhuis Lumen
Foto: Annemarie Laan-Oorthuizen van Bloei

Zin in een filmpje, maar dan niet in een megazaal? Dan zit je in Delft goed, want hier hebben we Filmhuis Lumen. Bij deze bios wordt de film vaak nog door een medewerker aangekondigd, wordt je wijntje in een glas geserveerd en kan je je kopje thee meenemen in de kleine, knusse zaal. Hier zit je op ruime, fijne stoelen en kijk je naar de beste films!


Meer over Filmhuis Lumen Delft ontdekken?

Filmhuis Lumen Delft bioscopen

Geopend18:30 - 00:00

Doelenplein 5, Delft

Bekijk meer:bioscopen

Chocolade uitje

quetzal Delft
Foto: Indebuurt Amersfoort.

Chocoholics komen in Delft goed aan hun trekken, want hier kun je op verschillende plekken héérlijke, ambachtelijke chocolade eten. Heb je de brownietower van Quetzal bijvoorbeeld al eens geproefd? Of de ontelbaar veel smaken chocolademelk van the Chocolate Company Cafe? Juist, rennen dus!


Meer over Quetzal Delft ontdekken?

Quetzal Delft koffiebars

Gesloten10:00 - 18:00

Voorstraat 4, Delft

Bekijk meer:koffiebars

Meer over Chocolate Company Café Delft ontdekken?

Chocolate Company Café Delft koffiebars

Gesloten10:00 - 18:00

Markt 85, Delft

Bekijk meer:koffiebars

Wandelen in de natuur

boswandeling wandelen delft

Goed, nu hebben we in Delft geen enorme bossen. Maar voor een mooie natuurwandeling hoef je heus niet meteen naar de Veluwe! We verzamelden eerder drie leuke routes in Delft:

boswandeling wandelen delft

3 boswandelingen die je kunt doen vanuit Delft

Het is bijna herfst en dat is de perfecte tijd voor een lekkere boswandeling. Goed, nu hebben we in ...

Verkleedfeestje vieren

vrijgezellenfeestje delft
Foto: Something Extra

Bij Something Extra kan je een middagje in de huid kruipen van een ander. Ga jij voor een prachtig Middeleeuws kostuum, een gekke discoking of een piraat? Je kunt het zo gek niet bedenken of Barbara van Gelder heeft het hangen in haar winkel. Je krijgt meteen een leuke herinnering van de dag mee, want je wordt natuurlijk met kostuum en al op de kiek gezet.


Meer over Something Extra ontdekken?

Something Extra entertainment

GeopendHele dag

Oude Langendijk 36, Delft

Bekijk meer:entertainment

Escape room doen: laat je opsluiten!

The Freakshow

Zijn jij en je vrienden opzoek naar een spannende activiteit? Laat je dan opsluiten bij de Escape Challenge Delft. Zorg ervoor dat je samen met je vrienden de oplossing vindt naar vrijheid in The Dentist of The Freakshow. Is je groep te groot voor één kamer? Mooi, dan kan je er gelijk een wedstrijdje van maken wie er het snelste ontsnapt.


Meer over DarkPark Delft ontdekken?

DarkPark Delft entertainment

Geopend13:00 - 22:00

Wateringsevest 7C, Delft

Bekijk meer:entertainment

Bijl gooien

urban axe throwing delft
Foto: Urban Axe Throwing Delft

Voor de competitieve vriendengroepen is een groepsuitje bij Urban Axe Throwing in Delft een leuke optie. En ja, het is precies wat je denkt dat het is: gooien met een echte hakbijl. Op iets wat lijkt op een schietbaan, probeer je met je meest krachtige worp een bijl in een bord te gooien. Het doel is natuurlijk om de bullseye te raken en je vrienden te verslaan. Het gooien kan in groepen van maximaal zes mensen en er is natuurlijk een werpcoach aanwezig voor de veiligheid.


Meer over Urban Axe Throwing Delft ontdekken?

Urban Axe Throwing Delft entertainment

Gesloten16:30 - 21:15

Wateringsevest 7A, Delft

Bekijk meer:entertainment

Naar de speeltuin

speeltuin de bras
Foto: Speeltuin de Bras

Er zijn talloze grote en kleine speeltuinen in Delft waar je gratis en voor niets naar toe kunt, zoals Speeltuin de Bras, speeltuin Westerhonk en BuytenDelft. Let wel op: veel speeltuinen hebben nu het herfst is andere openingstijden of zijn alleen open met mooi weer. Kijk hier voor vijf leuke speeltuinen in Delft waar je heen kunt. 

Discobowlen

staking delft
Foto: Gasterij ’t Karrewiel

Een actief uitje is toch veel leuker dan het standaard bioscoopje pakken? Als je samen gaat discobowlen bij ’t Karrewiel valt er gegarandeerd wat te lachen samen. Want wie ziet er nou wel charmant uit als hij of zij een bowlingbal gooit – over die schoenen die je aan moet nog maar te zwijgen. Bovendien is het dé perfecte kans om je gezelschap te imponeren met een paar van je geweldige strikes én natuurlijk de daaropvolgende danspasjes.


Meer over Gasterij ’t Karrewiel ontdekken?

Gasterij ’t Karrewiel restaurants en horeca

Geopend16:00 - 00:00

Paardenmarkt 74, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Kroegentocht

Zijn spelletjes spelen, een potje discobowlen of samen ontsnappen uit een escaperoom niks voor jou? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een kroegentocht doen met je date. Het barst namelijk van de onwijs leuke kroegen in Delft. We geven je wat suggesties: Delftse jenever drinken in Bierhuis de Klomp, bijzondere biertjes uitproberen in Het Klooster, heerlijke borrelhappen eten bij Kobus Kuch en bij mooi weer chillen in de tuin van Jazzcafé Bebop. Veel plezier!

Pagina 1/15
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.