Doe mee met de spannende wedstrijd van Escape Challenge Delft

Aangeboden door DarkPark Delft

Escape challenge Delft

De Escape Challenge in Delft gaat uitbreiden! Binnenkort worden er twee nieuwe escape rooms geopend in Zoetermeer. Om vast een tipje van de sluier op te lichten is er op Facebook een wedstrijd om het thema van de eerste escape room te raden. 

Elke maandag wordt er een stukje van een verhaal en een foto gepost. Je hebt nog tot aanstaande zondag middernacht om ook een gokje te wagen en kans te maken op jouw naam in een van de nieuwe kamers én een beta test met jouw team! Dit zijn de foto’s en het verhaal tot nu toe:

Het verhaal

Het begon een paar weken geleden. Ik liep door de oude straatjes in de binnenstad van Zoetermeer. Aan het gehamer en het snerpende geluid van een slijptol hoorde ik dat er flink verbouwd werd in het steegje aan de Dorpsstraat 33A. Nieuwsgierig liep ik naar het gebouw, de ramen waren afgedekt en er stonden mensen op wacht. Het voelde alsof iemand mij in de gaten hield. Toen ik weg wilde lopen liep een raar figuur tegen mij op. Snel controleerde ik mijn jaszakken om te zien of hij iets gestolen had, maar vond een briefje met een foto…

Escape Challenge Delft

In de week daarna heb ik veel getwijfeld, maar toch ging ik die maandag daarop weer teug naar het steegje. Dit keer was het een krantenverkoper die me een krant gaf waar een foto in verstopt was. De week daarna zag ik hoe iemand weg vluchtte uit het gebouw en een wegwerpcamera in de bosjes vlak bij mij gooide, er bleek één foto op te staan.

Escape Challenge DelftEscape Challenge Delft

Misschien had ik toen moeten ophouden, er was duidelijk iets raars aan de hand. Maar ik voelde me op een vreemde manier ook bijzonder, iemand had mij uitgekozen om dit te onderzoeken! Daarom ging ik de week erna weer terug. Ik weet niet wat me bezielde, maar toen ik zag dat er een raam niet helemaal dicht zat glipte ik naar binnen. Het was ontzettend donker. Ik hoorde stemmen van verderop in het gebouw dichterbij komen. Snel maakte ik een foto en vluchtte terug. Rennende voetstappen kwamen achter me aan, ik gooide mijzelf bijna door het raam naar buiten. Iemand greep mijn voet vast, ik schopte wild achteruit tot ik los kwam en naar buiten viel. Zo snel als ik kon ben ik weg gerend.

Escape Challenge Delft

Dit zou het einde van het verhaal geweest zijn, ik was niet van plan ooit nog terug te gaan. Totdat ik vanochtend wakker werd van mijn telefoon.

“U spreekt met Paraplu beveiliging B.V. Wij beheren het gebouw aan de Dorpsstraat 33A in Zoetermeer. Op onze camerabeelden is te zien dat u het gebouw binnen bent geklommen.” “Wat? Hoe komen jullie aan mijn nummer? Wie is dit?” “Het lijkt ons het beste als u vandaag even langs komt om de gevolgen van uw inbraak te bespreken. We verwachten u om twee uur. Mocht u niet komen opdagen dan hebben wij geen andere keuze dan gerechtelijke stappen te nemen.” “Ja, maar…”

Ik keek naar mijn telefoon, ze hadden opgehangen. Een paar uur later stond ik voor de deur om alles uit te leggen, ik had alle foto’s en het briefje voor de zekerheid meegenomen. Zenuwachtig klopte ik op de deur die meteen naar binnen open zwaaide. Niemand te zien. Ik deed een paar stappen naar binnen, maar nog voor ik wat in de schemerige ruimte kon zien werd er een zak over mijn hoofd getrokken. Ze gooiden me op de grond en trokken me mee. Ik werd opgesloten en even raakte ik in paniek, maar toen voelde ik mijn telefoon in mijn zak. Geen bereik. Ik rukte aan het hekwerk en sloeg tegen de metalen wanden, het had geen zin. Uiteindelijk gebruikte ik de flits van mijn telefoon om een foto te maken van de ruimte achter het hekwerk in de hoop iets te vinden wat ik kon gebruiken om te ontsnappen.

Escape Challenge Delft

Veel tijd voor mijn ontsnappingspoging had ik niet, want al snel werd ik weer uit mijn cel gehaald. “Omdraaien en handen in je nek.” Het geknetter van een taser maakte duidelijk wat er zou gebeuren als ik niet zou meewerken. Het enige waar ik aan kon denken was mijn telefoon, ik had tijd gehad voor één appje. Misschien zou ik straks even bereik hebben in een ander deel van het gebouw. Even later werd ik op een stoel geduwd. Een fel licht verblinde mijn ogen. “Wie heeft je gestuurd? Hoe kom je aan deze foto’s? Waar komt deze man vandaan?” De vragen gingen eindeloos lang door en waren steeds hetzelfde. Ik vertelde ze alles. “Je begrijpt dat we je niet kunnen laten gaan, dat zou het project in gevaar brengen. Voorlopig houden we je hier, het is aan de Conservator om te bepalen wat er verder met je gebeurt.” Een bewaker liep voor mij uit met een zaklamp op de vloer gericht. In een van de gangen zag ik iets glinsteren, dus ik deed alsof ik struikelde. De bewaker draaide zich om en even scheen het licht van zijn zaklamp op de glinstering.

Escape Challenge Delft

Nu lig ik hier in mijn cel, al dagenlang. De batterij van mijn telefoon is leeg en ik weet niet of het appje verstuurd is…

Je hebt nog tot zondag 4 september, middernacht om ook een poging te wagen. Ga dus gauw naar de Facebookpagina van de Escape Challenge!

DarkPark Delft

5,0
(428)

Wateringsevest 7C, 2611 AV Delft

Nu geopend

Meer informatie

DarkPark Delft

5,0
(428)

Wateringsevest 7C, 2611 AV Delft

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Gaaf! Zo ontdek je Delft op een sportieve en unieke manier”

Gaaf! Zo ontdek je Delft op een sportieve en unieke manier

Aangeboden door KLM Urban Trail Series

Ga naar “Weekendtip: dit is het programma van het gratis Gezondheidsfestival”

Weekendtip: dit is het programma van het gratis Gezondheidsfestival

Aangeboden door Gezondheidsfestival Delft

Ga naar “Deze leuke dingen doe je dit weekend in Delft (23 – 25 sep)”

Deze leuke dingen doe je dit weekend in Delft (23 – 25 sep)

In onze gids

Ga naar “Bistro Mes Amis”

Bistro Mes Amis

 • Hippolytusbuurt 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Bistro Mes Amis (foto indebuurt) (3)Bistro Mes Amis (foto indebuurt) (3)

Nu gesloten

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)

Nu gesloten

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker Facilitaire Dienstverlening”

Medewerker Facilitaire Dienstverlening

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Chemisch Laborant Beschermingsmiddelen”

Chemisch Laborant Beschermingsmiddelen

 • Checkmark Labrecruitment
 • Fulltime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!”

Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!

 • Runningtherapie Iris
 • Van 10 okt t/m 2 jan

Topper