Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe iets goeds voor de natuur: help mee de berenklauw stoppen

Door Danique Beijer 18 mei 2020

Wil de natuur een handje helpen? Dat kan! Natuurlijk Delfland roept bewoners op mee te helpen met het uitsteken van de reuzeberenklauw in het Abtswoudse Bos in Delft. Er staan op dit moment veel planten in het bos die actief weggehaald moeten worden.

En één van die planten is de reuzenberenklauw. Deze plant groeit snel en neemt met zijn bladeren het licht voor andere planten weg. Doordat hij na de bloei enorm veel zaadjes verspreidt, ontstaan er steeds grotere gebieden waar hij woekert. Daarom moeten mensen zelf in actie komen om de natuur te helpen.

Kledingvoorschriften

Elke week wordt er gewerkt (ook in deze coronaperiode) in groepjes van maximaal drie personen. De 1,5 meter afstand wordt hierbij streng gehanteerd. Om die reden is opgeven ook verplicht. Heb jij jezelf opgegeven? Dan raadt Natuurlijk Delfland aan om handschoenen mee te nemen. Trek ook stevige schoenen aan en bedek je lichaam met kleding. De reuzenberenklauw is zelf niet schadelijk, maar het sap dat de plant afscheidt wél. Dat sap kan behoorlijk gaan irriteren waardoor er rode en jeukende vlekken ontstaan. Na enkele uren kunnen er zich zelfs blaren ontwikkelen die op brandwonden lijken.

Aanmelden

Wil jij Natuurlijk Delfland helpen? Dan kun je je opgeven via [email protected] Nadat je je hebt aangemeld krijg je een uitnodiging waar en wanneer er verzameld wordt. Natuurlijk Delfland voorziet iedere deelnemer van een instructie over de werkwijze en veiligheid.


Meer over Natuurlijk Delfland ontdekken?

Natuurlijk Delfland vrijetijd en uitgaan

Postbus 133, Delft

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Meer over

Doen

adv.