Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe iets goeds voor de natuur: ga wilgen knotten

Aangeboden door Natuurlijk Delfland 28 oktober 2019

Wil je een steentje bijdragen aan de natuur in Delft? Zorg dat je zaterdag 2 november vrijhoudt in je agenda, want dan kun je samen met Natuurlijk Midden-Delfland wilgen knotten.

Natuurvereniging Natuurlijk Delfland onderhoudt de wilgen in de omgeving van onze stad. Dat doen ze niet voor niets: op deze manier blijven de karakteristieke bomen behouden. “Als je een wilg niet knot, gaan ze binnen een aantal jaren verloren”, vertelt Geert van Natuurlijk Delfland. “De takken worden te zwaar en scheuren af tijdens een storm. Dat is zonde, want wilgen zijn een belangrijke woonplaats voor vogels, insecten en planten als mossen en varens.”

Het is gezellig

Behalve dat het knotten een belangrijk werkje is, is het ook leuk. Want zeg nou zelf: zo vaak ben je niet actief bezig om de natuur te beschermen. “Daarnaast ontmoet je andere mensen. Je bent in de weer met zagen en zware takken en dat gaat alleen goed als je samenwerkt. Natuurlijk is het ook gewoon gezellig met elkaar, vooral tijdens de koffiepauze.”

De hele winter wordt er geknot

Het wilgen knotten gebeurt tussen 1 november en 15 maart: van oudsher het seizoen waarin de bomen worden onderhouden. Zaterdag 2 november is de eerste dag dat dit gebeurt, maar er komen nog veel meer data. Houd hiervoor de website van KNNV Delfland in de gaten.

Praktische informatie

Het wilgen knotten duurt van 10.00 tot 12.30 uur. Verzamelen om 10.00 uur op de kruising Abtswoude/Vietnampad in Delft. Bij regen gaat de activiteit niet door. Natuurlijk Delfland zorgt voor gereedschap, koffie, thee en koeken. Het is raadzaam stevige schoenen en nauwsluitende kleding te dragen. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom, tieners tussen 12 en 16 jaar onder begeleiding van een volwassene. Heb je nog vragen? Mail dan naar [email protected].


Meer over Natuurlijk Delfland ontdekken?

Natuurlijk Delfland vrijetijd en uitgaan

Postbus 133, Delft

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.