Máxima’s jasje en de handschoenen van André Kuipers zijn nu te zien in Museum Prinsenhof Delft

Aangeboden door Museum Prinsenhof Delft 13 februari 2017

Museum Prinsenhof Delft heeft een supergave tentoonstelling: DNA van Nederland – van staart tot spacepak. In deze expo kan je allerlei voorwerpen bekijken die de geschiedenis van Nederland hebben gemaakt tot wat hij nu is. Heb jij ‘m nog niet gezien? Zorg dan dat je deze week nog gaat, want de expositie is nog te zien tot en met zondag.

In DNA van Nederland – van staart tot spacepak zie je bijvoorbeeld de handschoenen van André Kuipers, de boekenkist van Hugo de Groot en het laatste verjaardagscadeau van Anne Frank. Stuk voor stuk historische voorwerpen die van Nederlandse ‘helden’ zijn geweest of door hen zijn aangeraakt. DNA van Nederland vertelt verder niet alleen het verhaal van de personages en de objecten zelf, maar juist ook waarom men ze bewaarde. Waarom hechtte men bijvoorbeeld waarde aan het bewaren van een tong en teen van de gebroeders De Wit?

Geschiedenis wordt levend

Het bekijken van die voorwerpen zorgt dat de geschiedenis ineens levend wordt. Je kunt het boek waar Anne Frank ‘Achterhuis, 1944’ in schreef met eigen ogen zien en het beroemde postzakjasje van Koningin Máxima bijna aanraken.

De handschoenen van André Kuipers
Boekenkist van Hugo de Groot
Tong en vinger van de gebroeders de Wit

Gratis entree

Heb je woensdagmiddag nog niets te doen? Ga dan naar Museum het Prinsenhof! Tussen 12.00 en 17.00 uur is het gratis entree voor families (dus ook als je opa of oma bent en met kleinkinderen komt).

Als je geen (klein)kinderen hebt, is het een goed idee om op 14 februari naar het museum te gaan. ’s Avonds is er een bijzondere avond die helemaal in het teken staat van liefde. Er worden liefdesverhalen verteld uit de geschiedenis van het museum en het Delftse trio Tresonanz treedt op. Meer informatie en aanmelden kan hier.

museum prinsenhof delft kerstvakantie
Topper

Gratis entree voor gezinnen

Museum Prinsenhof Delft
Uitjes - Geldig t/m 15 feb 2018

Museum Prinsenhof Delft musea

Nu gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea