DoenOndernemersbijdragen

Máxima’s jasje en de handschoenen van André Kuipers zijn nu te zien in Museum Prinsenhof Delft

Dit artikel wordt je aangeboden door Museum Prinsenhof Delft
19 oktober 2017

Museum Prinsenhof Delft heeft sinds vrijdag een splinternieuwe tentoonstelling: DNA van Nederland – van staart tot spacepak. In deze expo kan je allerlei voorwerpen bekijken die de geschiedenis van Nederland hebben gemaakt tot wat hij nu is.

Denk bijvoorbeeld aan de handschoenen van André Kuipers, de boekenkist van Hugo de Groot en het laatste verjaardagscadeau van Anne Frank. Stuk voor stuk historische voorwerpen die van Nederlandse ‘helden’ zijn geweest of door hen zijn aangeraakt. DNA van Nederland vertelt verder niet alleen het verhaal van de personages en de objecten zelf, maar juist ook waarom men ze bewaarde. Waarom hechtte men bijvoorbeeld waarde aan het bewaren van een tong en teen van de gebroeders De Wit?

Geschiedenis wordt levend

Het bekijken van die voorwerpen zorgt dat de geschiedenis ineens levend wordt. Je kunt het boek waar Anne Frank ‘Achterhuis, 1944’ in schreef met eigen ogen zien en het beroemde postzakjasje van Koningin Máxima bijna aanraken.

De handschoenen van André Kuipers
Boekenkist van Hugo de Groot
Tong en vinger van de gebroeders de Wit

Leuk voor kinderen

Wanneer je naar de expositie gaat, vergeet dan niet je kind, neefje, nichtje of buurmeisje mee te nemen. Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen een eigen ‘DNA paspoort’ maken én krijgen bij bezoek aan het museum een gratis zakje snoep van Winkeltje Kouwenhoven. Voor dit laatste moet je wel even deze coupon laten zien.

DNA van Nederland is nog tot en met 18 februari te zien in Museum Prinsenhof Delft.

Museum Prinsenhof Delft musea

nu gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1

Bekijk meer: musea
Foutje gezien?
Deze ondernemersbijdrage wordt je aangeboden door Museum Prinsenhof Delft en staat los van de redactionele berichten binnen het indebuurt-platform.

Lees mee en reageer!

Reactie