Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit weekend is het toffe Delftse festival Knapsack. En ja, het gaat door!

Door Martine Wooning Berkhuizen 16 september 2020

Op 19 september kan de festivalbezoeker op reis met 10 videoclips van 10 lokale acts gefilmd op 10 Delftse locaties. Op 20 september varen er tussen 13.00 en 18.00 acts van diverse artiesten door de Delftse grachten. “Het mooie van dit rondvarende festival is dat alles automatisch op een veilige afstand gebeurt”, aldus Hans Dunlop, één van de organisatoren van het festival.

Ze moesten op zoek naar een aangepaste vorm voor het festival dit jaar. Naast de 10 Delftse videoclips die op 19 september online worden gezet, reist Knapsack Festival op zondag 20 september door de Delftse binnenstad. Hoe die reis eruit ziet? Ze varen met 6 boten door de grachten, rijden met de paardentram door de stad en dansen langs vijf horecapleinen. Het programma vind je hier.

Verschillende artiesten

Welke artiesten je kan verwachten? Ruji, Marlies Ruigrok, Spreekuur, Squidzilla, Wakki en Gypsy Law varen bijvoorbeeld door Delft. Ook danst de breakdance crew van House of Styles langs de horecapleinen én is er een sketch artist.

Mooi en bijzonder Delft

Een van de doelen van de nieuwe festival variant is om zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe mooi en bijzonder Delft is. Daarom worden de videoclips gefilmd op opvallende Delftse locaties, zoals het Stadhuis, het Agneta Park, Landgoed Uylenburg, T.U. Bibliotheek en de Paardentram. De organisatie kiest voor een mix van historische, groene, architectonische, innovatieve en culturele Delftse locaties.

Lees ook:

Dit te gekke pop-up podium staat de hele zomer bij de Uylenburg

We hebben dit jaar helaas al onze favoriete festivals moeten missen. Maar gelukkig is daarmee niet a...

Van zitconcert tot Open Monumentendag: dit is er te doen in september in Delft

Dit wil je: wij geven een nachtje in een pipowagen in hartje Delft weg

Meer over

Doen Getipt

adv.