Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit museum op de Oude Delft is na jaren eindelijk weer open en je mag overal aanzitten

Door Martine Wooning Berkhuizen 14 juli 2020

Met de zomervakantie voor de deur zijn we allemaal op zoek naar leuke uitjes. Gelukkig is er in Delft genoeg te doen en hebben we er sinds vorige week zelfs een ‘nieuw’ museum bij. Museumhuis van Meerten is na een grote renovatie van zeven jaar helemaal klaar om nieuwsgierige bezoekers te ontvangen!

Kijken doe je met je ogen handen

Lambert van Meerten was mede-eigenaar van de Delftse Distilleerderij, Gist- en Spiritusfabriek Van Meerten & Zonen. Hij verzamelde bouwfragmenten, Delfts aardewerk en meubilair. Zijn collectie werd zo groot dat hij er een huis voor liet bouwen op de Oude Delft 199. Het oude woonhuis is omgetoverd tot bijzonder museum. Hier kijk je namelijk niet met je ogen, maar ook met je handen. Je mag plaatsnemen op de bank en in de laatjes van de kast kijken. Niet een museum waarbij je stil moet zijn dus, maar een mooi huis waar je kan ontdekken hoe het vroeger was.

Over museumhuizen

Museum Lambert van Meerten is gerenoveerd door Vereniging Hendrick de Keyser. Deze vereniging behoudt al meer dan 100 jaar de mooiste huizen van Nederland. In de komende jaren gaan 35 bijzondere huizen open: Museumhuizen waarin je een beeld krijgt van hoe er van 1550 tot nu geleefd wordt in Nederland.

Lees ook:

Mooi: Delft krijgt nieuwe ‘Struikelstenen’ bij om Joodse stadsgenoten te herdenken

Op de Rotterdamseweg vind je sinds maart 2019 een bijzondere gouden steen. Het is een struikelsteen ...

Nieuwtje: dit komt er in het pand van Niven in Rijswijk

Delftse mysteries: Wat betekenen de haan, kruis en bol bovenop de Oude en Nieuwe Kerk in Delft?

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.