Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is er te doen in de meivakantie van 25 april t/m 3 mei

Door Rosanne Becker 22 april 2020

Aanstaande vrijdag begint na de online lessen en een drukke thuiswerkdag de meivakantie voor vele Delftenaren. Maar aangezien we (helaas) nog steeds niet kunnen genieten van een lekker terrasje of leuke buitenactiviteiten, moet je zelf iets verzinnen om jezelf en je kinderen te vermaken. Of toch niet?! Wij hebben namelijk een lijstje gemaakt met leuke tips om te gaan doen in de meivakantie. Veel plezier alvast!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Online escaperoom

escaperoom delft

Door de coronamaatregelen zijn ook de escaperooms gesloten. Voorlopig dus geen verwoede pogingen om samen met je vrienden te ontsnappen uit een kamer terwijl de tijd doortikt. Of toch wel… Het team van DelftEscape heeft samen met Creators United (een samenwerking met zeventien andere escaperooms in Nederland) het online escaperoomspel ‘De Verloren Herinnering’ ontwikkeld.

Waar gaat het spel over? In een oude kist op zolder vind je als speler allerlei aandenken die een Canadese piloot van zijn grote liefde heeft bewaard. Ze leerden elkaar kennen tijdens de bevrijdingsfeesten in 1945. Maar wie is deze vrouw? En wáár is ze? Zullen zij elkaar ooit nog zien? Iedere puzzel of opdracht brengt je een stukje dichterbij de antwoorden. Kun jij deze episode tot een verrassend einde brengen? Laat je creatieve geest de vrije loop, zet je speurderspet op, roep de puzzeltroepen bijeen en laat je meeslepen door dit liefdesverhaal.

Je doet mee door je te registreren op de website. Je kunt de online escaperoom met één tot zes personen tegelijk spelen. Tegelijk spelen doe je door te videobellen of door met meerdere laptops thuis te spelen, maar dan wel met maximaal drie man natuurlijk. Het spel De verloren herinnering is voor zowel volwassenen, als voor kinderen. Als kinderen samen het spel spelen, is het wel wat te moeilijk zonder hulp.


Meer over DelftEscape – Bagijnetoren en Oude Delft ontdekken?

DelftEscape – Bagijnetoren en Oude Delft entertainment

Oude Delft 205A, Delft

Bekijk meer:entertainment

Maakweken

Foto: PR Maakweken

Creatievelingen opgelet! Maakweken is een evenement want de hele meivakantie van 25 april t/m 3 mei duurt. Het evenement zou plaatsvinden in Poptapark in Delft. En inderdaad zou… Alle evenementen zijn afgelast, dus ook de Maakweken. Maar niet getreurd, projectleider Frank Koenen laat ons namelijk weten: ‘Toen minister-president Mark Rutte meldde dat evenementen en samenkomsten in ieder geval tot één juni niet mogelijk zijn, zijn we gaan zoeken hoe Maakweken deze meivakantie tóch nog door zou kunnen gaan.’ En dat is gelukt! De opdrachten die in het park plaats zouden gaan vinden zijn namelijk omgezet naar de ‘knutsel thuis’ opdrachten. Zo kunnen kinderen vanuit huis gewoon meedoen. De kleurplaten en uitleg van de opdrachten kan je elke middag ophalen in het Poptapark. Houd wel rekening met de 1,5 meter afstand.

Elke middag is er van 14.00 tot 16.00 uur op YouTube een life programma over Narcissus. Met interviews, filmpjes en uitleg van de kuntselopdrachten.

Aanmelden voor dit leuke evenement kan via dit aanmeldingsformulier. Veel plezier!

Escaperoom spel QuestChest

Foto: Website DelftEscape

We zijn nog niet klaar met DelftEscape. Naast De verloren herinnering heeft de organisatie ook nog een tweede spel voor de liefhebbers. DelftEscape is een samenwerking aangegaan met Questchest, de creator van deze kist. Tijdens dit spel zoek je in de Romeinse kist naar zes gouden munten die zijn opgeboren door de goden Janus en Miverva. Deze munten zorgen voor welvaart, wijsheid en vrede en kunnen alleen gevonden worden door menesen die zuiver zijn van hart en geest. Lukt het jou samen met je team om deze gouden munten te vinden?

Speel dit QuestChest avontuur nu in je eigen woonkamer. Het spel is voor 8 jaar en ouder en speel je met minimaal 2 en maximaal 6 spelers. De bijgeleverde tablet en geluidsbox zorgen voor extra spanning en beleving.

Wat je moet doen om dit spel thuis te kunnen spelen? Bestel de Romeinse kist via deze website, er kan zelfs gekozen worden om hem te laten bezorgen (bezorgkosten zijn vanaf 15,- euro).

Thuistheater Aladdin

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten
Foto: Facebookpagina Rietveld Thuistheater

Speciaal voor sprookjesliefhebbers organiseert het Rietveld theater 29 april om 15.00 uur een Aladdin thuistheater. Aladdin is een sprookje uit duizend-en-een-nacht vol met magie en humor, maar dan wel in een eigentijds jasje. De typische sprookjesmuziek en het kleurrijke decor wat jij van huis uit kan bewonderen neemt je mee naar de échte sprookjeswereld.

Wil jij deze voorstelling niet missen? Koop dan snel een kaartje.

Staat er deze dag al iets anders op de planning, maar willen je kinderen het theater niet missen? Goed nieuws. De live voorstelling wordt opgenomen en is dan nog tot 31 mei 2020 terug te kijken via de link die met je ticket wordt meegestuurd.


Meer over Rietveld Theater ontdekken?

Rietveld Theater theaters

Rietveld 49, Delft

Bekijk meer:theaters

Bebop Beerquiz

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
Foto: Facebookpagina Groeten uit de Kromstraat

Na de succesvolle online beerquiz van afgelopen zaterdag, organiseert de Groeten uit de Kromstraat op zaterdag 2 mei de vijfde editie! Bij de online beerquiz staat het proeven van verschillende bieren centraal. De quizmasters kijken of je onderscheid kan maken tussen de verschillende bieren en of je zelfs het verschil kunt proeven. De eerste drie teams winnen een cadeaubon uit te geven in de kroegen of op de website van Groeten uit de Kromstraat.

De online beerquiz kun je via een livestream volgen op Twitch. Schrijf nu je team in voor de Bebop Beerquiz met muziek, proefrondes en vragen door de BEERQUIZ box te bestellen in de webshop van Groeten uit de Kromstraat.


Meer over Groeten uit de Kromstraat ontdekken?

Groeten uit de Kromstraat

GeopendHele dag

Kormstraat 25, Delft

Lees ook

koningsdag delft 2018

Oproep aan Delftenaren! Hoe vier jij dit jaar Koningsdag?

Koningsdag wordt dit jaar helaas anders dan voorgaande jaren. Dit jaar vieren we namelijk Woningsdag...

Lekker! Hier in Delft haal je oranje gebak

Het is het lekkerste onderdeel van Koningsdag: Het oranje gebak. Ondanks dat Koningsdag er dit jaar ...

Willem maakt een corona-dagboek namens de Delftenaar: ‘Vanaf dit bankje kom ik de meest uiteenlopende verhalen te weten’

Delft is binnenkort een ‘gezamenlijk dagboek’ rijker en Willem van Spanje heeft de eer om de dromen ...

We gaan veel vallende sterren zien, de komende nachten

Misschien heb jij al een vallende ster gespot, de afgelopen nachten. Meteorietenzwerm Lyriden trekt ...
Jacob Catsstraat

5 x nieuwe koopwoningen op Funda van €350.000 of minder

Een nieuwe week, dus een nieuw woonlijstje! We zijn opnieuw op zoek gegaan naar nieuwe koopwoningen ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.