Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze evenementen in Delft gaan niet door vanwege de nieuwe coronamaatregelen

Door Redactie indebuurt 23 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in Nederland worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt. Dit betekent ook dat er heel veel evenementen in Delft niet doorgaan. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Laatste update: 24 maart 12.00 uur. 

Oranjekoorts

Op zondag 26 april stond Oranjekoorts op de agenda. De zesde editie van dit oranjefeest op de Markt zou dit jaar in het teken staan van het circus. Vooralsnog leek het feest door te gaan. Helaas kwam er deze maandagavond, tijdens de persconferentie, een einde aan deze hoop. De organisatie laat op Instagram weten dat ze er kapot van zijn. De maanden aan voorbereiding van het festival vallen nu in het water. “Wij vragen jullie om begrip en geduld, gezien de uitzonderlijke situatie. Wij zijn alle opties aan het onderzoeken, waaronder het verplaatsen naar een nieuwe datum. Wij verwachten jullie hier binnen twee weken meer informatie over te kunnen geven.”

Koningsdag

Optredens op de Markt, de kermis en rommelmarkt: Koningsdag is ieder jaar een druk bezochte feestdag in Delft. Wij kunnen ons het nog niet voorstellen dat we het op maandag 27 april zónder moeten doen. Helaas is dat toch de realiteit.

Bevrijdingsdag

Hoewel Bevrijdingsdag in Delft nooit gevierd wordt met een bevrijdingsfestival, zou er dit jaar meer te doen zijn vanwege 75 jaar vrijheid. Dat gaat helaas niet door op dinsdag 5 mei.

Golden Tenloop

Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei 2020, zou de Golden Tenloop plaatsvinden. Dit jaarlijkse sportieve hoogtepunt trekt normaal niet alleen heel veel lopers, maar ook veel toeschouwers. De stad zal deze Hemelvaartsdag akelig stil zijn. “We gaan als organisatie nu eerst online vergaderen en zullen jullie in de loop van de week informeren over de gevolgen van het afgelasten van deze editie”, schrijft AV de Koplopers op Facebook. “We hopen dat jullie allemaal gezond zijn en gezond blijven, dat is nu het allerbelangrijkst.”

Avondvierdaagse

De avondvierdaagse stond dit jaar gepland op 25 tot en met 29 mei. Helaas gaat ook dit evenement niet door. De avondvierdaagse 2021 staat gepland voor 31 meit tot en met 4 juni 2021.

Varend Corso

Hoewel Varend Corso gepland stond ná de deadline van het huidige verbod, kan het bloemencorso helaas niet doorgaan. De organisatie laat weten dat de deelnemers nu onmogelijk hun schuiten kunnen voorbereiden én dat de sierteeltsector te hard getroffen is. In dit artikel lees je meer. 

Dit artikel wordt nog aangevuld! Weet jij nog een evenement wat niet doorgaat? Laat het ons weten. 

Lees ook

Coronavirus in Delft: de stand van zaken en alle nieuwtjes op een rij

Het coronavirus is al een aantal weken het gesprek van de dag. In dit overzichtsartikel houden we pe...

Toch geen huisartsenpost op Sportpark S.V. Den Hoorn

De plannen voor een coronacentrum op SV Den Hoorn gaan niet door. Er wordt gewerkt aan een alternati...

Deze stoepkrijttekeningen met lieve woorden spotten we in Delft

Hartjes, bloemen, regenbogen of opbeurende teksten: ze liggen in Delft letterlijk op straat. Kindere...

adv.