Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x concerten op bijzondere plekken in Delft

Aangeboden door Delft Chamber Music Festival 18 juli 2019

Bij klassieke muziek denk je waarschijnlijk aan een statige concertzaal en heel veel chique mensen. Van 25 juli tot 4 augustus is het Delft Chamber Music Festival en dat is alles behalve statig en chique. Wat je wel kunt verwachten? Prachtige concerten op bijzondere locaties. We tippen er vijf.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kindervoorstellingen in De Sigarenfabriek

Wist je dat er vlak achter de Brabantse Turfmarkt een oude sigarenfabriek staat? De locatie wordt nu regelmatig gebruikt voor concerten. Op woensdag 31 juli en zaterdag 3 augustus is de fabriek het podium van twee kindervoorstellingen. De 31ste kun je naar Be Mozart: een muzikale voorstelling waarin elk kind zich Mozart waant. De kinderen mogen meespelen in de voorstelling en luisteren intussen naar muziek van Mozart. Op 3 augustus kun je de kinderen meenemen naar Willem, de opera. Een groep kinderen oefent drie dagen voor een ‘opera’ en op zaterdag wordt het uitgevoerd. Dit wil je niet missen!

Be Mozart: woensdag 31 juli om 10.00 uur.

Willem, de opera: zaterdag 3 augustus om 11.00 uur.

Kaartjes koop je hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Delft Chamber Music Festival. Meer over Delft Chamber Music Festival ontdekken?

Delft Chamber Music Festival

Oude Delft 185, Delft

Notturno, Orpheus ná de onderwereld in Lijm & Cultuur

Orpheus is het thema van Delft Chamber Music Festival 2019. Orpheus is een figuur uit de Griekse mythologie die prachtig kon zingen, maar zijn geliefde Eurydice verloor. De muziektheaterproductie ‘Notturno, Orpheus ná de onderwereld’ gaat over het verdriet dat Orpheus ervaart als hij beseft dat hij zijn geliefde Eurydice niet meer terugkrijgt. Zijn gevoelens en fantasieën worden verbeeld door tekst, muziek, beeld en een stem die naadloos aansluiten bij zijn gemoedstoestand.

Notturno, Orpheus ná de onderwereld: zaterdag 27 juli om 18.00 en 20.30 uur.

Kaartjes koop je hier.

Gratis concert op de Markt

delft chamber music festival

Vrijdag 26 juli waan je je op de Markt even in Spanje. Tijdens het gratis concert van Delft Chamber Music Festival treedt de flamencoformatie Mala Sangre op. Verwacht een zinderend concert met gitaarspel, dans en prachtige zang. Je wordt hier geheid vrolijk van!

Dille & Kamille Marktconcert: vrijdag 26 juli om 21.00 uur.

In het groen van Midden-Delfland

Genieten van de natuur én mooie muziek: het kan tijdens de stoelendans concerten! Op maandag 29 juli fiets je van kerk naar kerk. Je geniet van de kleine concerten in de kerk van ’t Woudt, de Dorpskerk van Schipluiden en de Domkerk in De Lier. Fijn: op elke locatie liggen routebeschrijvingen voor de volgende plek.

Stoelendans concerten Midden-Delfland: maandag 29 juli om 13.00 uur.

Kaartjes koop je hier.

Night at the Museum in Museum Prinsenhof Delft

Donderdag 1 augustus krijg je een heel bijzondere rondleiding door Museum Prinsenhof Delft. Je leert meer over de schilderijen en kunstvoorwerpen van de Gouden Eeuw, aangevuld met muziek uit die tijd. Daarnaast bezoek je de MOJO tentoonstelling. Maar wat is de overeenkomst tussen het festivalthema Orpheus en de supersterren van MOJO? Je gaat het zien! Ten slotte geniet je in het museum van de wereldpremière van  Laudi d’amore, een ‘hymne aan de liefde’.

Night at the Museum: donderdag 1 augustus om 19.00 en 21.00 uur

Kaartjes koop je hier.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.