Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carnaval 2020 in Delft: dit wil je weten over de optocht, feestjes en meer

Door Iris Olsthoorn 17 februari 2020

Carnaval niks voor boven de rivieren? Stop. Ho. Even opletten nu: óók in Delft wordt er gehost op  ‘allemaal van links naar rechts, de tent die wordt gemold’. En ja: ook hier mag je als pizzapunt verkleed tussen 22 en 25 februari. Dit wil je weten over Carnaval 2020 in Delft (ook wel Kabbelgat):

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Carnavalsoptocht in Delft

Natuurlijk is er een carnavalsoptocht in Delft. En wel op zaterdag 22 februari. De tocht in Kabbelgat begint om 13.00 uur. De tocht begint op de Curacaostraat en loopt vervolgens zo: Vrijenbanselaan, Insulindeweg, Sint Maartenstraat, langs de Oostsingel, Koepoortbrug, Oranje Plantage, Zuiderstraat,  Kruisstraat, Beestenmarkt, Burgwal, Oude Langedijk, Markt.

Wil je de optocht zien, kun je dus langs één van deze straten gaan staan. Zorg vooral ook dat je daarna naar de Markt gaat, want daar gaat het feestje pas echt los. Ook goed om te weten: de organisatie gebruikt al een aantal jaren geen confetti tijdens de optocht. Omdat confetti zo klein is, blijft het op veel plekken lang liggen en dat is niet goed voor de natuur. De organisatie verzoekt carnavallers en toeschouwers om ook hun eigen confetti thuis te laten!

Geen Carnaval zonder polonaise natuurlijk! Om 16.00 is er een megapolonaise op de Markt, begeleid voor de kappellen en De Westgabbers. Daarna treedt Kees Haak (de zoon van) op. Verder zijn er springkussen, popcorn en suikerspin voor de kinderen. Dat belooft een prachtig feestje te worden.

Beeld: DCV

Lichtjesparade

De optocht is niet de enige parade door Delft: op maandagavond 24 februari is er ook nog de Lichtjesparade. Dit is een parade zonder wagens, iedereen loopt gezellig op deze route. Om 20.30 uur start de Lichtjesparade op het Bastiaansplein. Vanaf daar loopt de route als volgt: Vestepoort, Paradijspoort, Molslaan, Brabantse Turfmarkt, Burgwal. Ter hoogte van Lunchbar Leuk wordt de kakofonie gehouden.

In deze cafés is het tijdens Carnaval extra gezellig

Behalve de optochten, zijn er natuurlijk nog veel meer feestjes in Delft tussen 22 en 25 februari. Delft heeft vijf carnavalsverenigingen en verschillende groeperingen. Zij hebben tijdens Carnaval allemaal een café als thuisbasis, waar je gezellig een biertje met ze kun drinken. Zo vind je de Olijkers op zaterdagavond en zondagmiddag in Café de Tobbe. De andere dagen vind je ze in Café de Bonte Os. Vereniging De Rooie Rijers vieren Carnaval in Cultuurlab, de Sepneuten in Café Huug op de Markt en De Belhamels en Doorzakkers samen in Café 1Eighty. Verder zijn er nog een aantal ‘Dweilcafés’ waar het tijdens Carnaval ook reuze gezellig is: Café Koepoort, Café de Sport, De Carrousel en De Nieuwe Prins. Kortom: genoeg plekken om te bezoeken als je zin hebt in een gezellige middag of avond!

Dit is waarom Delft Kabbelgat heet

Lees je dit en vraag je je af waarom Delft eigenlijk ‘Kabbelgat’ heet tijdens Carnaval? Daar schreven we eerder eens dit artikel over:

carnaval kabbelgat de olijkers

Delftse mysteries: Hoe heet Delft tijdens carnaval (en waarom)?

Het is dit weekend tijd voor een partijtje hossen, bier drinken en optochten kijken. Hoewel carnaval...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.