Bluesfestival Delft komt eraan: dit moet je weten

Door Tom Kikuchi 20 februari 2019

De 21ste editie van het Affligem Bluesfestival komt dit weekend naar Delft! Ben je benieuwd wat je allemaal te wachten staat tijdens bluesfestival Delft? Wij zetten de belangrijkste weetjes voor je op een rij, zodat je goed voorbereid op pad gaat:

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Het Bluesfestival duurt drie dagen

Foto: Bluesfestival Delft Facebook

Officieel begint het Bluesfestival Delft op vrijdagmiddag 22 februari rond 17.00 uur en eindigt het op zondagavond rond 20.00 uur. Echte liefhebbers kunnen op donderdag 21 februari al terecht bij Filmhuis Lumen. Om 20.00 uur speelt daar een documentaire over Eric Clapton. Voor en na de documentaire kun je in de foyer genieten van een optreden van de band Street Legal. Het hele programma vind je hier.


Meer over Filmhuis Lumen Delft ontdekken?

Filmhuis Lumen Delft bioscopen

Nu gesloten14:00 - 00:00

Doelenplein 5, Delft

Bekijk meer:bioscopen

Je betaalt niks

Bluesfestival Delft
Foto: Facebook Bluesfestival Delft

Ruim 75 optredens, maar je betaalt geen cent. Alle optredens tijdens het bluesfestival zijn namelijk gratis te bezoeken. Voor de film op donderdagavond moet je wel €9 betalen. Maar de rest van je zuurverdiende geld kun je dus lekker uitgeven aan een speciaalbiertje of zoet wijntje.

Er zijn wel 38 locaties

Bluesfestival Delft
Foto: Facebook Bluesfestival Delft

Je hebt volop keus aan cafés om uit je dak te gaan, want met al deze locaties is er voor iedereen wel wat leuks te vinden. Twijfel je of je liever naar Het Postkantoor of naar De Ruif wil? Ga gewoon naar allebei! Ook eentje om te onthouden: op zondag kun je tijdens je lunch vanaf 12.00 genieten van live bluesmuziek bij Moeke.

Je kunt mondharmonica leren spelen

workshop mondharmonica
Foto: Facebook Bluesfestival Delft

Wil je even iets anders doen dan muziek luisteren? Je kunt ook zélf muziek maken. In het Hampshire hotel kun je op zaterdag 23 februari een workshop mondharmonica volgen. Voor de workshop mondharmonica betaal je €20, maar dan krijg je wel je eigen mondharmonica. De workshop zit in principe vol, maar bij genoeg aanmeldingen komt er misschien nog een tweede. Als de mondharmonica niet jouw ding is, dan kun je ook mee swingen met een gospel optreden of ontspannen bij een voorstelling over het ontstaan van blues. Meer over de specials lees je hier.


Meer over Hampshire Hotel – Delft Centre ontdekken?

Hampshire Hotel – Delft Centre hotels

Nu openHele dag

Koepoortplaats 3, Delft

Bekijk meer:hotels

Je kunt eten in stijl

Foto: Facebook bluesfestival Delft

Van al het dansen op de muziek krijg je waarschijnlijk wel honger. Gelukkig vinden de meeste optredens plaats in een café of restaurant. Je kunt niet alleen genieten van de live muziek, maar ook heerlijk eten. Veel tentjes passen hun menu speciaal aan voor het festival. Dat laten ze meestal een paar dagen van tevoren op hun website of Facebook weten, dus houd het in de gaten!

Je verre familie kan ook naar het bluesfestival komen

Foto: website Delftblues

Leuk voor als je familieleden in Groningen diehard bluesfans zijn: speciaal voor mensen die van ver komen heeft het Bluesfestival leuke dealtjes geregeld met hotels in de buurt. Op de website van het festival kun je lezen bij welke hotels je korting krijgt tijdens het bluesweekend.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.