Dit is de leukste (en meest bizarre) vrijwilligersklus in Delft

Aangeboden door KNNV Delfland 24 januari 2019

Je kunt op je vrije avond een filmpje pakken of gewoon lekker op de bank hangen. Wil je liever iets nuttigs doen met je tijd? Ga dan helpen met de paddentrek!

Ehm, de paddentrek? Wat is dat? Geert van Poelgeest, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland (KNNV) legt het uit. “Vanaf half februari trekken kikkers, padden en salamanders van hun winterverblijf naar de plek waar ze zich voortplanten. Om die plek te bereiken, moeten ze drukke verkeerswegen over. Om te voorkomen dat ze hierbij worden doodgereden, rapen we de padden op en zetten ze veilig aan de overkant.”

paddentrek KNNVWaarom het belangrijk is

Waarom het zo belangrijk is om de padden te helpen oversteken? “Heel simpel: als we het niet doen, worden ze doodgereden”, zegt Geert. “Alle dieren hebben hun eigen rol in de natuur en als er één onderdeel verdwijnt, is dat een probleem. De padden eten algen en watervlooien. Zelf zijn weer voedsel voor reigers. Op die manier houdt de natuur zichzelf in stand.”

Praktische informatie

Kortom: help mee om de natuur te beschermen! Elke paddenzetter wordt gevraagd om één vaste avond in de week te helpen in de periode van half februari tot half april. Per avond ga je ongeveer drie à vier uur op pad om langs de weg te lopen en de dieren met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 tot 22.00 uur. Wil jij meehelpen? Geef je dan op bij Geert. Dat kan door te bellen naar 06 – 33 00 17 42 of mail naar [email protected].


Deze bijdrage wordt je aangeboden door KNNV Delfland Meer over KNNV Delfland ontdekken?

KNNV Delfland vrijetijd en uitgaan

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Postbus 133, Delft

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.