Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkort in Delft: dansvoorstelling op een supervette locatie in de binnenstad

Aangeboden door Delft Fringe Festival 2 oktober 2019

Het kán je niet ontgaan zijn: 2019 staat in het teken van de Gouden Eeuw. Ter ere van het themajaar heeft choreograaf Merel Franx in opdracht van Delft Fringe Festival een dansvoorstelling gemaakt over dit onderwerp. ‘Molten Gold’ wordt een bijzondere voorstelling op een supergave locatie: de Sigarenfabriek.

Denk je nu: hé, Delft Fringe Festival is toch altijd in het voorjaar? Dat klopt. Voor het eerst heeft de organisatie een productie ontwikkeld in het najaar. Het gaat ook een beetje anders dan je van het festival gewend bent. In plaats van korte voorstellingen op verschillende locaties, is het één avondvullende voorstelling geworden in de Sigarenfabriek.

De Sigarenfabriek

De voorstelling

Wat je kunt verwachten van de voorstelling? “Het gaat over het gevoel van ongemak dat gepaard gaat met de Gouden Eeuw”, vertelt Lizzy van Delft Fringe Festival. “Enerzijds was het een periode van rijkdom, uitvindingen en glorie, maar anderzijds was er ook onderdrukking, slavernij en ontheemding. Die twee uitersten zijn met elkaar verbonden en dat zie je terug in de dans. Merel voelt dat haar generatie de houding ten opzichte van de Gouden Eeuw aan het veranderen is. In Molten Gold zie je dit proces van ontkenning, confrontatie, bewustwording en ontspanning terug. De zes dansers laten dit zien door hun bewegingen en breken zo als het ware de keten van ingesleten gedachten en patronen.”

Springplank voor jonge makers

Molten Gold is de allereerste avondvullende productie van Merel. “We hebben bewust gekozen voor een jonge choreograaf”, vertelt Lizzy. “Dat past helemaal in de lijn van Delft Fringe Festival: we willen een springplank zijn voor jonge makers. Het is supergaaf om haar de kans te geven om zoiets te maken, vooral omdat de voorstelling zo goed is geworden.”

Hier wil je heen!

Je leest het: hier wil je heen! Op vrijdag 18 oktober gaat de Delft Fringe Festival Productie Molten Gold in première. De voorstelling is zeven keer exclusief te zien in de Sigarenfabriek (Brabantse Turfmarkt 75A). Kaartjes zijn te koop via de onderstaande oranje button.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Delft Fringe Festival. Meer over Delft Fringe Festival ontdekken?

Delft Fringe Festival bezienswaardigheden

Gasthuissteeg 12, Delft

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.