Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Best wel vet dat dit in Delft is: Strandbeesten van Theo Jansen

Door Jantine van den Hoven 16 november 2016

Je kent ze misschien wel: die bewegende strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen. In een grote tentoonstelling in Museum Prinsenhof is vanaf vrijdag 18 november het werk van deze bijzondere man te zien.

Theo Jansen & Delft

theo-jansen-strandbeesten-marco-zwinkels-3
Foto Marco Zwinkels

Zo gek is het nou ook weer niet dat de tentoonstelling in het Prinsenhof te zien is. Delft is ook wel een beetje de stad van deze kunstenaar, Theo Jansen studeerde in de jaren ’60 en ’70 natuurkunde aan de TU. De kunst trok Jansen meer en in 1980 bracht hij Delft in beroering toen hij een vliegende schotel bouwde en die over de stad liet vliegen.

Brainwash

theo-jansen-strandbeesten-marco-zwinkels-2
De brainwash. Foto Marco Zwinkels

In het Prinsenhof deze keer geen schilderijen aan de wand, maar beweging. De tentoonstelling begint met een brainwash, nodig om je compleet onder te dompelen in Jansen’s wonderlijke wereld van cellen, gewrichten, wiskundige formules en genetische codes.

Strandbeesten in actie

In de ‘Rustplaats der fossiele voorwerpen’ kun je de resten bekijken van de overleden verklaarde strandbeesten. Maar er is niets zo leuk dan de kunstwerken in actie zien: dat kan elke dag om 13.30 en 15.30 uur en in het weekend ook om 11.30 uur. Dit wordt een reanimatie genoemd. Tussen 14.00 en 15.00 uur wordt ook de zogenoemde Cellenmachine gedemonstreerd, die de v-vormige buizen creëert waar de beesten van zijn gemaakt.

Klinkt het allemaal een beetje ingewikkeld? Gewoon maar eens gaan kijken! Je hebt nog tot maart.


Meer over Museum Prinsenhof Delft ontdekken?

Museum Prinsenhof Delft musea

Gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

Meer over

Doen

adv.