Deze 8 Delftse bezienswaardigheden moet je gezien hebben

Door Ilse Zoutewelle 22 juni 2018

Eigenlijk is alles in onze stad bijzonder, maar deze acht bezienswaardigheden in Delft trekken het meeste bezoek. Als echte Delftenaar kan je er eigenlijk niet onderuit: je moet deze attracties wel eens bezocht hebben. Hoeveel kan jij er afstrepen?

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Nieuwe Kerk en Oude Kerk: 242.064 bezoekers

oude en nieuwe kerk delftMet je toegangskaartje voor de ene kerk mag je ook gratis de andere in. De Nieuwe en Oude Kerk zijn bezienswaardigheden van formaat: ze bepalen het beeld van Delft al vanuit de verte. Naast de architectuur staan ze bekend om de  praalgraven van roemruchte Nederlanders. Denk aan Maarten Tromp, Piet Hein, Antonie van Leeuwenhoek, Johannes Vermeer (Oude Kerk) en Hugo de Groot, Willem van Oranje en tal van andere leden van de Koninklijke familie. Vanaf de toren van de Nieuwe Kerk heb je een mooi uitzicht over de stad. Beide kerken worden nog gebruikt door de Protestantse Gemeente in Nederland. Op zondag kan je er regelmatig een dienst bijwonen, maar zijn de kerken gesloten voor bezichtiging. Bekijk hier wanneer er diensten zijn in de Oude en Nieuwe Kerk.

Oude Kerk Delft bezienswaardigheden

Nu gesloten09:00 - 18:00

HH Geestkerkhof 25, Delft

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Koninklijke Porceleyne Fles: 128.500 bezoekers

porceleyne-fles-delftsblauwe-dagen-1
Foto ANP

Delfts blauw is het bekendste exportproduct van Delft. De Porceleyne Fles (1653) is de enige overgebleven fabriek uit de 17e eeuw en daarom een van de belangrijkste bezienswaardigheden voor een bezoek aan Delft. Ook vandaag de dag wordt het aardewerk nog helemaal met de hand beschilderd. Naast een kijkje in de fabriek bevat de tour door Royal Delft ook een schildersdemonstratie en een bezichtiging van de showroom.

Royal Delft musea

Nu gesloten09:00 - 17:00

Rotterdamseweg 196, Delft

Bekijk meer:musea

De Delftse Pauw: 90.000 bezoekers

delft pottery de delftse pauw
Foto: de Delftse Pauw

Nog meer Delfts Blauw vind je in de Delftse Pauw. Vanuit twee oude panden aan De Vliet wordt Delfts blauw vervaardigd en verkocht. Het bezoek en de rondleiding in de werkplaats zijn gratis.

De Delftse Pauw / Delft Pottery bezienswaardigheden

Nu gesloten09:00 - 16:30

Delftweg 133, Delft

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Het Prinsenhof: 114.000 bezoekers

willem van oranje kogelgaten
Foto: entoen.nu

Éénn van de belangrijkste plekken uit de Vaderlandse geschiedenis is het Prinsenhof. In 1584 werd Willem van Oranje hier door Balthasar Gerards vermoord. De kogelgaten zijn nog te zien in de muur (lees hier waarom ze zo laag zitten). Het Prinsenhof is nu een museum waar onder andere schilderijen, aardewerk en gebruiksvoorwerpen uit de Delftse bloeiperiode te zien zijn.

Museum Prinsenhof Delft musea

Vandaag gesloten

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

Rondvaartboot: 61.000 bezoekers

rondvaart delft
Foto: Rondvaart Delft

Vergeet Amsterdam! De Delftse grachtjes zijn volgens kenners een veel mooiere bezienswaardigheid. Rondvaart Delft organiseert rondvaarten door de grachten tussen 22 maart en 31 oktober.

Rondvaart Delft – Rederij Brands bezienswaardigheden

Nu gesloten09:30 - 18:00

Koornmarkt 113, Delft

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Science Centre: 50.000 bezoekers

Science Centre DelftHet Science Centre is onderdeel van de TU Delft en biedt bezoekers een kijkje in de keuken van de Technische Universiteit. In het gebouw van de oude Mijnbouwfaculteit kunnen bezoekers recente onderzoeksopstellingen bezichtigen. Dit is een leuke attractie voor kinderen: ze mogen de opstellingen zelf beleven, ontdekken en ermee experimenteren.

Science Centre Delft entertainment

Vandaag gesloten

Mijnbouwstraat 120, Delft

Bekijk meer:entertainment

Botanische tuin TU Delft: 30.000 bezoekers

Een boom uit de botanische tuin TU Delft
Botanische Tuin, TU Delft

De Botanische Tuin is een bezienswaardigheid voor bezoekers, maar tegelijkertijd een onderzoeksplek voor wetenschappers. De tuin werd ongeveer honderd jaar geleden geopend. In deze groene oase in de stad vind je onder andere een grote collectie loof- en naaldbomen, een bijenstal, een blote voetenpad (leuk voor kids!) en een moestuin.

Botanische Tuin musea

Nu gesloten08:30 - 17:00

Poortlandplein 6, Delft

Bekijk meer:musea

Vermeer Centrum Delft: 42.5000 bezoekers

Vermeer Centrum Delft
Foto: Pien Spijkers

Johannes Vermeer is een van de bekendste Delftenaren aller tijden. Over zijn werk en leven is een permanente tentoonstelling ingericht in het Vermeer Centrum. Hoewel er geen originele schilderijen van Vermeer hangen, kan je er wel 37 reproducties bekijken op ware grootte. In het atelier kan je zelf experimenteren met het concept ‘camera obscura’, waar Vermeer de bedenker van is.

Vermeer Centrum Delft musea

Nu gesloten10:00 - 17:00

Voldersgracht 21, Delft

Bekijk meer:musea
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.