Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor je zomer bucketlist: dit zijn de 10 bekendste bezienswaardigheden in Delft

Door Redactie indebuurt 1 juli 2020

Eigenlijk is alles in onze stad bijzonder, maar deze tien bezienswaardigheden in Delft trekken het meeste bezoek. Als echte Delftenaar kan je er deze zomer eigenlijk niet meer onderuit: je moet deze attracties wel eens bezocht hebben. Hoeveel kan jij er afstrepen, en welke ga je deze zomer nog bezoeken?

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk Delft

De Nieuwe Kerk is van binnen net zo magnifiek als dat het er van buiten uit ziet. In deze kerk zijn bijna alle Oranjes bijgezet, inclusief Willem van Oranje. Je kunt de kerk bezoeken, of een kaartje kopen om de toren te beklimmen. Je moet dan 376 treden op, maar dat is het uitzicht meer dan waard!

Corona update: sinds 1 juni zijn de Oude en de Nieuwe Kerk weer open voor bezoekers. Natuurlijk gelden er wel een aantal maatregelen. Zo wordt er gewerkt met tijdsloten en kan je online je ticket kopen. Kijk hier voor meer info. 


Meer over Nieuwe Kerk ontdekken?

Nieuwe Kerk kerken

Gesloten11:00 - 16:00

Markt 80, Delft

Bekijk meer:kerken

Oude Kerk

johannes vermeer graf oude kerk

Ook de Oude Kerk is zeker een bezoekje waard. Met je toegangskaartje voor de ene kerk mag je ook gratis de andere in. Helaas kan je de scheve toren hiervan niet beklimmen. In deze kerk liggen historische figuren als Maarten Tromp, Piet Hein, Antonie van Leeuwenhoek, Johannes Vermeer begraven. Op zondag kan je een dienst bijwonen, want de Protestantse gemeente maakt nog altijd gebruik van de kerk.

Corona update: sinds 1 juni zijn beide kerken weer open voor bezoekers. Natuurlijk gelden er wel een aantal maatregelen. Zo wordt er gewerkt met tijdsloten en kan je online je ticket kopen. Kijk hier voor meer info. 


Meer over Oude Kerk Delft ontdekken?

Oude Kerk Delft bezienswaardigheden

Gesloten09:00 - 18:00

HH Geestkerkhof 25, Delft

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Koninklijke Porceleyne Fles – Royal Delft

porceleyne-fles-delftsblauwe-dagen-1
Foto ANP

Delfts blauw is het bekendste exportproduct van Delft. De Porceleyne Fles (1653) is de enige overgebleven fabriek uit de 17e eeuw en daarom een van de belangrijkste bezienswaardigheden voor een bezoek aan Delft. Ook vandaag de dag wordt het aardewerk nog helemaal met de hand beschilderd. Naast een kijkje in de fabriek bevat de tour door Royal Delft ook een schildersdemonstratie en een bezichtiging van de showroom.

Corona update: Royal Delft is sinds 1 juni weer open. Om bezoek te verspreiden, wordt er gewerkt met tijdsloten. Kijk hier voor meer info. 


Meer over Royal Delft ontdekken?

Royal Delft musea

Gesloten10:00 - 17:00

Rotterdamseweg 196, Delft

Bekijk meer:musea

De Delftse Pauw

delft pottery de delftse pauw
Foto: de Delftse Pauw

Nog meer Delfts Blauw vind je in de Delftse Pauw. Vanuit twee oude panden aan De Vliet wordt Delfts blauw vervaardigd en verkocht. Het bezoek en de rondleiding in de werkplaats zijn gratis.

Corona update: voor jouw eigen veiligheid en de veiligheid van personeel en andere bezoekers, is reserveren voor een rondleiding momenteel verplicht. Kijk hier voor meer info. 


Meer over De Delftse Pauw / Delft Pottery ontdekken?

De Delftse Pauw / Delft Pottery bezienswaardigheden

Gesloten09:00 - 16:30

Delftweg 133, Delft

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Oostpoort

Een inkoppertje misschien, maar heb je de Oostpoort wel eens uitgebreid bestudeerd? Het is de enige overbleven stadspoort van Delft en dat is best bijzonder. Ook leuk: sinds kort is het in de avond verlicht, dus het is zeker de moeite waard om na zonsondergang eens een kijkje te gaan nemen. Onze tip als je overdag gaat: haal een ijsje bij Beaarts en smikkel het op bij de bankjes tegenover de Oostpoort. Dubbel genieten!

Het Prinsenhof – Museum Prinsenhof Delft

willem van oranje kogelgaten
Foto: entoen.nu

Éénn van de belangrijkste plekken uit de Vaderlandse geschiedenis is het Prinsenhof. In 1584 werd Willem van Oranje hier door Balthasar Gerards vermoord. De kogelgaten zijn nog te zien in de muur (lees hier waarom ze zo laag zitten). Het Prinsenhof is nu een museum waar onder andere schilderijen, aardewerk en gebruiksvoorwerpen uit de Delftse bloeiperiode te zien zijn. Deze zomer is ook de tentoonstelling ‘Zilver, Meesterstukken van Delftse zilversmeden 1590-1800’ te zien.

Corona update: Voor een bezoek aan het museum moet je van te voren online een ticket kopen. Op die manier kan het museum ervoor zorgen dat het niet te druk wordt. Lees hier meer. 


Meer over Museum Prinsenhof Delft ontdekken?

Museum Prinsenhof Delft musea

Gesloten11:00 - 17:00

Sint Agathaplein 1, Delft

Bekijk meer:musea

Rondvaartboot

rondvaart delft
Foto: Fred Leeflang via AD Delft.

Vergeet Amsterdam! De Delftse grachtjes zijn volgens kenners een veel mooiere bezienswaardigheid. Rondvaart Delft organiseert rondvaarten door de grachten tussen 22 maart en 31 oktober. Kijk hier voor meer info. 


Meer over Rondvaart Delft – Rederij Brands ontdekken?

Rondvaart Delft – Rederij Brands bezienswaardigheden

Gesloten09:30 - 18:00

Koornmarkt 113, Delft

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Science Centre

Science Centre Delft

Het Science Centre is onderdeel van de TU Delft en biedt bezoekers een kijkje in de keuken van de Technische Universiteit. In het gebouw van de oude Mijnbouwfaculteit kunnen bezoekers recente onderzoeksopstellingen bezichtigen. Dit is een leuke attractie voor kinderen: ze mogen de opstellingen zelf beleven, ontdekken en ermee experimenteren.

Corona update: Op dit moment is het science centre alleen in het weekend te bezoeken. Tijdens een bezoek volg je een speciaal programma: de Science Experience. Kijk hier voor meer info. 


Meer over Science Centre Delft ontdekken?

Science Centre Delft entertainment

Gesloten10:00 - 17:00

Mijnbouwstraat 120, Delft

Bekijk meer:entertainment

Botanische tuin Delft

Een boom uit de botanische tuin TU Delft
Botanische Tuin, TU Delft

De Botanische Tuin is een bezienswaardigheid voor bezoekers, maar tegelijkertijd een onderzoeksplek voor wetenschappers. De tuin werd ongeveer honderd jaar geleden geopend. In deze groene oase in de stad vind je onder andere een grote collectie loof- en naaldbomen, een bijenstal, een blote voetenpad (leuk voor kids!) en een moestuin.

Corona update: vanwege het coronavirus is reserveren voor een bezoek aan deze bezienswaardigheid verplicht. Lees hier meer. 


Meer over Botanische Tuin ontdekken?

Botanische Tuin musea

Gesloten10:00 - 17:00

Poortlandplein 6, Delft

Bekijk meer:musea

Vermeer Centrum Delft

Vermeer Centrum Delft
Foto: Pien Spijkers

Johannes Vermeer is een van de bekendste Delftenaren aller tijden. Over zijn werk en leven is een permanente tentoonstelling ingericht in het Vermeer Centrum. Hoewel er geen originele schilderijen van Vermeer hangen, kan je er wel 37 reproducties bekijken op ware grootte. In het atelier kan je zelf experimenteren met het concept ‘camera obscura’, waar Vermeer de bedenker van is.


Meer over Vermeer Centrum Delft ontdekken?

Vermeer Centrum Delft musea

Gesloten10:00 - 17:00

Voldersgracht 21, Delft

Bekijk meer:musea
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.