Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Alles is gezond’ op Food Festival Delft

Door Jantine van den Hoven 14 september 2016

Geraffineerde suikers komen er niet in bij het Food Festival in Delft komende zondag. “Alles wat je tegen komt, is gezond. Wie dat bepaalt? Ik”, zegt Joke Kouwenhoven lachend.

food-festival-delft-2015-2
Gezonde zoete baksels van Rode Rozen en Taartjes tijdens het Food Festival vorig jaar.

Op het Food Festival zijn er rond de 50 kraamhouders. Organisator Joke van Kouwenhoven: “Bij sommige kramen kun je producten kopen die je mee naar huis kunt nemen. Bijvoorbeeld gezonde crackers die niet gebakken zijn of repen met rauwe chocola en goji bessen, dat zijn dus voorverpakte producten. Bij andere kraampjes vind je home made producten. En dat is vooral het zoete aanbod. Daarbij wordt er veel met bananen, noten en dadels gewerkt.”

Zeewierburger

Ook zijn er kraamhouders waarbij je ter plekke kunt proeven. “Dutch Weed Burger komt bijvoorbeeld langs. Zij maken hamburgers van zeewier. Erg lekker en supergezond. Sowieso zul je nauwelijks vlees tegenkomen op het Food Festival”, vertelt Joke van Kouwenhoven.

Weten wat gezond is

food-festival-delft-2015-2Als organisator heeft ze scherp in de gaten gehouden wie wel of niet op het festival kan staan. “Ik heb veel kennis van voeding en weet dus wel wat gezond is. Soms moet je wel eens een discussie met iemand aangaan. Als je iets biologisch maakt, is iets nog niet per se meteen gezond.”

Gratis

De toegang tot het Food Festival is gratis. Als je mee wilt doen aan een workshop of aanwezig wilt zijn bij een presentatie dan betaal je een klein bedrag. Voorbeelden van workshops? Etiketten lezen, leren fermenteren of de wildplukwandeling.

Meer informatie is hier te vinden.

adv.